Κρήτης: ''Να συγχωρήσουμε κάθε άνθρωπο όσα λάθη και να έχει κάνει'' (ΦΩΤΟ)

5

Με εγκάρδιες πνευματικές ευχές και λόγια αληθινά και ανθρώπινα στόλισε την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνό, τους ιερείς, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεοξένη Μοναχή με την αδελφότητα και τους χιλιάδες προσκυνητών που προσήλθαν με ευλάβεια να προσκηνύσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής.

''«Συγχωρήσωμεν πάντας τῇ Ἀναστάσει»'' , αφορμώμενος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος από αυτόν τον ύμνο, τόνισε πως το σημαντικότερο μήνυμα της ημέρας είναι αυτό.

Σε μία εποχή διχασμένη, που ο άνθρωπος απομακρύνεται ο ένας από τον άλλο, όπου καθένας απομονώνεται στον εαυτό του και σε αυτήν την δύσκολη εποχή το '' συγχωρήσωμεν πάντας'', είναι ότι χρειαζόμαστε σήμερα.

Να συγχωρήσωμεν τους αδελφούς μας όλους, να συγχωρήσωμεν κάθε άνθρωπον όποιος και να είναι ό,τι και να είναι, όσα λάθη και να έχει κάνει.

Ο άνθρωπος αυτός είναι αδελφός μου, είναι αδελφός μας δεν μπορούμε να τον απομακρύνουμε δεν μπορούμε να μην έχουμε σχέση και αγάπη και κοινωνία μαζί του.

Δεν είναι δυνατόν να ζούμε σε μία οικογένεια και να μην μιλάμε στον πατέρα και στην μητέρα, στα αδέρφια, να μην επικοινωνούμε μεταξύ μας.

Δεν είναι δυνατόν στον τόπο μας, στη χώρα μας, στην Κρήτη μας, να μην έχουμε αυτήν την εγγύτητα, αυτήν την προσέγγιση, την αγάπη, την κατανόηση, που είναι δώρα που προέρχονται από την συγχώρεση.

Όταν συγχωρώ τον αδελφό μου όλα διορθώνονται, όλα παίρνουν άλλο δρόμο....

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Συλλείτουργου πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στον αύλειο χώρο του μοναστηρίου συλλιτανευόντων πλήθους ιερέων και της αδελφότητος της Μονής και χιλιάδων πιστών.

1

2

3

4

5b

6

7

8

9

10

11

12

13

 

Εμφανίσεις: 64351
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!