Ευλογία Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην Ι.Μ. Κισάμου

LEPROS2

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος έλαβε μέρος εις την πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, ο οποίος είναι αφιερωμένος εις τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, κομίζοντας (προς ευλογία και μόνιμη εναπόθεση εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό) τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, του εκ του χωρίου Συρικαρίου Κισάμου ορμώμενου.

Μετά την επίσημη υποδοχή του Ιερού Λειψάνου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα έλαβε χώρα ο Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Με την ευχή του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Βαρνάβα ο χοροστατών Αρχιερεύς ομίλησε εις τον Εσπερινό. Αφού ευχαρίστησε τον άγιο Νεαπόλεως & Σταυροπουπόλεως για την ευγενική πρόσκληση, αναφέρθηκε εις το γεγονός της Αναστάσεως, ως επίσης και εις τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο και τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, οι οποίοι όπως είπε: «δίδουν την διαβεβαίωση εις του πιστούς όλων των εποχών ότι «τα ασθενή του κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα καταισχύνη τα ισχυρά, και τα εξουθενημένα εξελέξατο ο Θεός, τα μην όντα, ίνα τα όντα καταργήση» (Α΄ Κορ.α΄27). Δια τούτο, συνέχισε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, μη δειλιώμεν, μη σκυθρωπάζωμεν, μη φοβούμεθα, μην απεπιζόμεθα.

Δεν μας επισκιάζει ανθρώπινη δύναμις ή ανθρώπινο εφεύρημα αλλ΄ η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος».

Ο Σεβ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στον σύντομο, μεστό και ουσιαστικό χαιρετισμό του μίλησε για το «πανηγύρι της χαράς» την Ανάσταση του Κυρίου μας, ως και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, «τον προστάτη των φτωχών» όπως σημείωσε και την ευλογία του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ευχαριστώντας τον Σεβ. κ. Αμφιλόχιο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την ευλογία του Ιερού Λειψάνου.

Αναφέρθηκε, επίσης, εις τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο Μητροπόλεις καθώς ο πρώτος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, μακαριστός  κυρός Διονύσιος, κατήγετο από την επαρχία Κισάμου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων, ο οποίος εις το  κήρυγμα του με λόγο θεολογικό και πατερικό αναφέρθηκε τόσο εις το γεγονός της Αναστάσεως, όσο εις την εορτή του Αγίου Γεωργίου.

Συγκινητική η συμμετοχή χιλιάδων πιστών, οι οποίοι μετείχαν τόσο κατά την διάρκεια του Εσπερινού, όσο και της Θείας Λειτουργίας και με απόλυτη τάξη και ευλάβεια προσκυνούσαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου και το Ι. λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού.

LEPROS1

LEPROS3

Εμφανίσεις: 57444
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!