Χιλιάδες πιστών στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Χανίων (ΦΩΤΟ)

pigi1

Με θρησκευτική κατάνυξη και μοναστηριακό τυπικό πραγματοποιήθηκε την Πεμπτη της Διακαινησίμου ο μέγας Πανηγυρικός εσπερινός στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής στα Χανιά.

Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στα θαύματα της Θεοτόκου, που καθημερινά ως ζωοδόχος πηγή μας απλώνει το χέρι και στέκεται δίπλα μας σαν Μητέρα.

Χιλιάδες πιστών όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος προσευχήθηκαν στη χάρη της Παναγίας στο όμορφο μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στη Ζωοδόχο Πηγή.

Η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής αριθμεί σήμερα 50 μοναχές και τα διακονήματα των αδελφών της Μονής είναι η αγιογραφία, το εκκλησιαστικό κέντημα, η συντήρηση παλαιών βιβλίων και εικόνων, η βιβλιοδεσία, η έκδοση βιβλίων, η μελισσοκομία, η κηροπλαστική, η παρασκευή λιβανιού και σαπουνιού κ.ά.

Διακόνημα της Μονής είναι και η καλλιέργεια των κτημάτων, η οποία γίνεται με τη μέθοδο της βιολογικής γεωργίας. Επίσης εφαρμόζονται προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές όλων των βαθμίδων.

Στον εόρτιο εσπερινό συμπροσευχούμενοι μεταξύ άλλων ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, η Οσιολογιώτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεοξένη Μοναχή με την αδελφότητα και η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Ηρακλείου, Θεοδώρα Μοναχή.

Στο Ιερό Αναλόγιον καλλικέλαδες μοναχές έψαλαν μελωδικά, όπου μαζί με το λιγοστο φως των κεριών σε όλο το ναό δημιουργούσαν κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε στο αρχονταρίκι της μονής η πρώτη συνάντηση μέρους στελεχών των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως, όπου αποφάσισαν ως θέμα της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου να είναι: η Κρητική παράδοση και λαογραφία.

Τον όλο συντονισμό των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως όπως κάθε χρόνο τον έχει αναλάβει η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής.

pigi2

pigi3

pigi4

pigi5

pigi6

pigi9

pigi10

pigi7

Εμφανίσεις: 60361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!