Δεκάδες ναοί στη χάρη του Αγίου Γεωργίου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

xan2

Πλήθος προσκυνητών προσήλθαν σε δεκάδες Ιερούς Ναούς που είναι αφιερωμένοι στον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο για να προσκυνήσουν την χάρη του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολιτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός τέλεσε την ακολουθία του μέγα πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Κυπάρισσο, όπου μεταφέρθηκε ιερό λείψανο του Αγίου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, το οποίο υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη ευλάβεια και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια οι κάτοικοι του ιστορικού χωριου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην γραφική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επισκέφτηκε την 5η Μεραρχία Χανίων όπου τέλεσε επίσημη Δοξολογία για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο.

Στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων όπου κάτω από τον Ναό ολοκληρώνονται οι εργασίες των Ξενώνων Συνοδών Ασθενών, τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Νοσοκομειακού Ιερού Ναού, Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, παρουσία πλήθος κόσμου, ενώ ανήμερα της λαμπρής εορτής ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Κυπάρισσο του Δήμου Πλατανιά.

Στο Πιθάρι ο ιερομόναχος π. Ιωακείμ Γιακουμάκης παρουσία πλήθους ενοριτών εόρτασαν τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο και στο Κουμπελή ο Πρωτ. Εμμανουήλ Μπιτζανάκης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο τον Κουμπελή που βρίσκεται στα δυτικά του ακρωτηρίου Μελέχα, πάνω σε ένα μικρό όρμο.

xan1

xan3

xan4

xan5

xan6

xan7

xan8

Εμφανίσεις: 51982
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!