Η ζωή εν τάφω - Ανάστα ο Θεός στην Κίσαμο

kisamo1

Τα γεγονότα του Θείου Πάθους βιώνει και ο λαός της Θεοσώστου Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου με την δέουσα κατάνυξη. Πλήθος πιστών κατακλύζουν τις Εκκλησίες τις ημέρες των Παθών του Κυρίου μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος έψαλλε τα Εγκώμια στον Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κίσαμο και προεξήρχε τις λιτανείας των Επιταφίων των Ενοριών της πόλεως της Κισάμου, με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

Κατά την επιστροφή του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του, (ο οποίος ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού) μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ιερούργησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, τελώντας την Θεία Λειτουργία επί του Επιταφίου.

Τόσο κατά την Ακολουθία του Επιταφίου, όσο και κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του Μ. Σαββάτου κάλεσε τους πιστούς να μετέχουν βιωματικά στα γεγονότα των ημερών και όχι συναισθηματικά και εθιμικά.

«Βιώνει η Εκκλησία μας το μέγα μυστήριο της Σταυρωμένης Αγάπης, των Παθών, της Ταφής και της Αναστάσεως του Κυρίου μας και καλεί όλους μας να γίνομε μέτοχοι και συμμέτοχοι του Θείου Πάθους. Ας ζήσομε τα μεγάλα αυτά  γεγονότα των ημερών όχι εγκεφαλικά και συναισθηματικά ή, ακόμα χειρότερα, εθιμικά, αλλά καρδιακά και υπαρξιακά. Το Ανέσπερο Φως που και πάλι θα ανατείλει εκ του κενού Μνημείου, σε πείσμα όλων εκείνων των τραγικών «φωταδιστών» των καιρών μας, δήθεν διανοουμένων, οι οποίοι σκοτισμένοι από την σύγχυση και  παραζάλη τους μιλούν για «ειδωλολατρικό έθιμο», το Ανέσπερο Φως θα ανατείλει και πάλι και μαζί Του η ελπίδα, η χαρά και η ζωή. Την Αναστάσιμη αυτή χαρά ας γευθούμε και ας χαρούμε όλοι μας για να ξεφύγομε από την μιζέρια της καθημερινότητας μας, από τις θλίψεις και απογοητεύσεις του βίου μας», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος  Καλή Ανάσταση.

kisamo2

kisamo3

kisamo4

Εμφανίσεις: 40154
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!