Διευκρινιστική απάντηση από την Εκκλησία της Κρήτης για δημοσίευμα

ImageΔιευκρινιστική απάντηση απέστειλε σήμερα στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Romfea.gr”, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ως Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η απάντηση αφορά το κείμενο που αναδημοσίευσε η “Romfea.gr”, του δημοσιογράφου κ. Χάρη Φλουδόπουλου της Capital.gr, και αφορούσε την κατασκευή Ηλιοθερμικού πάρκου σε έκταση της Μονής Γουβερνέτου.

Η απάντηση έχει ως εξής:

Αγαπητοί κύριοι,

Σε κείμενο τού Πρακτορείου σας, (σ.σ. Δεν είναι κείμενο της Romfea.gr, αλλά αναδημοσίευση από την Capital.gr, μάλλον ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει ενημερωθεί σχετικά από τους συνεργάτες του) το οποίον έχει συντάξει ο κ. Χάρης Φλουδόπουλος, με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2011 και τίτλο «Ηλιοθερμικό Πάρκο 100 εκατ. σε έκταση της Μονής Γουβερνέτου», αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «...σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχει η εταιρία της P.M.C. πού ανήκει στην Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης».

Σχετικά με το απόσπασμά σας αυτό και τις «πληροφορίες» σας ενημερώνομεν, υπεύθυνα και ξεκάθαρα, τα ακόλουθα:

α) Η εταιρία P.M.C. δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο τής Εκκλησίας Κρήτης και δεν ανήκει εις αυτήν.

Η Ιερά Σύνοδός μας, εξ άλλου, δεν γνωρίζει τίποτα για την εταιρία αυτήν.

β) Με το θέμα του Ηλιοθερμικού Πάρκου 100 ἐκατ. σέ έκταση της Μονής Γουβερνέτου, η Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος δέν έχει καμμίαν ανάμιξη, υπηρεσιακήν η νομικήν, ούτε καν έχει ασχοληθεί ποτέ με το θέμα αυτό.

γ) Το Σεπτόν Οικουμενικόν Πατριαρχείον μας, υπό ό,τι γνωρίζομεν δέν έχει ασχοληθεί καί δεν έχει καμμίαν ανάμιξη, ούτε έχει ενημερωθεί από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο τής Έκκλησίας Κρήτης, σχετικώς πρός τό θέμα αὐτό.

Αυτά γνωστοποιεί η Εκκλησία Κρήτης, σε καθένα πού θέλει να γνωρίζει την αλήθεια, σχετικά με όσα αναφέρονται εις το παραπάνω κείμενό.

Με ευχές και πολλήν εν Κυρίῳ αγάπην

Ὁ Πρόεδρος

† Ὁ Κρήτης Ειρηναίος

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα:

Ηλιοθερμικό Πάρκο 100 εκατ. σε έκταση της Μονής Γουβερνέτου

Εμφανίσεις: 58816
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!