Η Κίσαμος εόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

IMG 9227a

Η μεγάλη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της ελευθερίας του Γένους εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου με την πρέπουσα λαμπρότητα (Εσπερινοί, Ιερές Αγρυπνίες, Θείες Λειτουργίες, Δοξολογίες και  Επιμνημόσυνες Δεήσεις).

Στον Εσπερινό της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον εορτάζοντα περικαλλή Ι. Ναό της Παλαιόχωρας, με την συμμετοχή των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Σελίνου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε στον, επίσης εορτάζοντα, Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Κίσαμο, όπου και τέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η κ. Αναστασία Γερούκη, Σχολική Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Χανίων.  

Αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή διπλή εορτή ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Φόβος, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, κυρίαρχα γνωρίσματα των καιρών μας, οδηγούν τον τόπο και τους ανθρώπους του, την κοινωνία όλη σε θλίψη, απογοήτευση και απελπισία.

Στον αντίποδα όλων αυτών η σημερινή εορτή μιλά για πανηγύρι  και χαρά, «χαράς ευαγγέλια».

Τι σημαίνει άραγε αυτό; Μήπως η Εκκλησία ζει σε άλλη εποχή; μήπως δεν προσλαμβάνει τα μηνύματα των καιρών; ή μήπως καταθέτει μία άλλη πρόταση ζωής, πρόταση που έχει την δύναμη να φέρει και πάλι το χαμόγελο, την ελπίδα, την αισιοδοξία, την ζωή στην ζωή μας;

Ποιός, αλήθεια θα μας λυτρώσει από τις πάσης φύσεως κρίσεις και μνημόνια που, ως μανιασμένα κύματα απειλούν να καταποντίσουν το σκάφος της ζωής μας;

Ποιος θα μας ελευθερώσει από τις… «ελευθερίες» μας; Μόνο μέσα από την παρουσία της Θεοτόκου Μαρίας, της Παναγίας μας, ο φόβος μας μεταμορφώνεται σε ελπίδα, η λύπη σε χαρά και πανηγύρι, η απογοήτευση σε δύναμη ζωής.

Ιδού οι γενναίοι πρόγονοι μας από πού αντλούσαν δύναμη και ελπίδα για τον αγώνα τους.

«Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», το πιστεύω και σύνθημα τους. Ποιά είναι σήμερα  τα δικά μας πιστεύω;

Πόσο έχομε συνειδητοποιήσει πως για να αλλάξει ο κόσμος δεν αρκούν οι καταγγελτικές κραυγές, αλλά χρειάζεται η αλλαγή αυτή να αρχίσει από τον καθένα μας προσωπικά; από τις υπερβάσεις που καλούμεθα να κάνομε πράξη στην καθημερινότητα του βίου μας;», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος οι Νεοέλληνες να βρούμε την δύναμη της αντίστασης και αντίδρασης σε όλους εκείνους που σήμερα ως νέοι κατακτητές επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια του Γένους.

IMG 9191a

IMG 9205a

IMG 9217a

Εμφανίσεις: 40351
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!