Η Β´ Κυριακή των Νηστειών στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Σητείας

B NHSTEION AGIA AIKATERINA-2

Την Β´ Κυριακή των Νηστειών, 16 Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, όπου τέλεσε το μνημόσυνο των μακαριστών Μαρίας Ζερβάκη (40ήμερο), Μαρίας Πετυχάκη (ετήσιο), Γεωργίου Φραγκιαδάκη (40ήμερο)και  Θεοκλήτης Συντυχάκη (τριήμερο).

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δοσίθεος Κανέλλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας, ο οποίος με λόγο πατερικό αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επισημαίνοντας ότι αιτία της παραλυσίας της ψυχής και του σώματος  είναι η αμαρτία και η αποστασία από τον Θεό, με τον Οποίο η συμφιλίωση γίνεται μόνο με την έμπρακτη μετάνοια.

Επίσης, ο π. Δοσίθεος τόνισε ότι η Εκκλησία τιμά κατ’ εξαίρεση και ιδιαιτέρως την Β΄ Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ως επέκταση και συνέχεια της Κυριακής της Ορθοδοξίας, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, Αρχιεπίσκοπο Θεσ/νίκης, επειδή συνέβαλε καθοριστικά στη διατύπωση και επικράτηση της υγιούς ορθόδοξης διδασκαλίας, αντιμετωπίζοντας τις κακοδοξίες του Καλαβρού Βαρλαάμ κατά τον 14ο αι.

B NHSTEION AGIA AIKATERINA

Εμφανίσεις: 38136
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!