Β' Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

ky1Στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης στη Νέα Χώρα Χανίων τελέστηκε ο δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού της Συγνώμης ακολούθησε ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ναού ''Κωνσταντινοπουλειάδα'', από τον  Ἀρχ. π. Ἰουστῖνο Μπαρδάκα  της Ἱ. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπῶν καί Ἑορδαίας, με θέμα: «Τό Ἱεραποστολικόν ἔργον τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ».

Με μία επιστημονική, με λόγια απλά και  κατανοητά, ξενάγηση γύρω από το παιδαγωγικό έργο του πατρο-Κοσμά, ο π. Ιουστίνος γνώρισε σε όλους τους παρευρισκομένους πτυχές της ζωής και της δράσης του ταπεινού Γέροντα, του προφητικού, του Αγίου Μάρτυρα και ενός Αγίου που ο κόσμος τον έλεγε Άγιο όσο ακόμα ήταν στη ζωή.

Τον π. Ιουστίνο καλωσόρισε στο βήμα ο εφημέριος του Ιερού Ναόυ Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης, ενώ ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της διδακτικής ομιλίας ευχαρίστησε τον Γέροντα για την τόσο όμορφη και εκπαιδευτική ομιλία, περιγράφοντας την ζωή και το έργο ενός Αγίου που ελάχιστα έχουν ειπωθεί για το έργο του σχετικά με τις αμέτρητες δράσεις του ως διδασκάλου του Γένους μας.

ky2

ky3a

ky3

ky4

ky5

ky6

Εμφανίσεις: 47360
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!