Λαμπρός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Σητείας

kyriaki orthodoxias eleoysa-2

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Α´ Κυριακή των Νηστειών, 9 Μαρτίου, η εορτή της Ορθοδοξίας και η αναστήλωση των ιερών εικόνων σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, προέστη στη λιτάνευση των ιερών εικόνων και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος, αντί κηρύγματος ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και διάβασε το απόσπασμα από το Συνοδικό της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πραγματοποιηθείσα  Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, που ολοκληρώνεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας με συλλείτουργο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγ. Γεωργίου, στο Φανάρι, την οποία χαρακτήρισε ως μία μαρτυρία πίστεως και ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη δύσκολη εποχή μας.

Τέλος, ευχήθηκε να αξιωθούμε κι εμείς νααναδειχθούμε άξιοι συνεχιστές της μεγάλης παραδόσεωςτου Γένους μας και της ιεράς παρακαταθήκης της πίστεως που φυλάσσει αμώμητη η Μητέρα Εκκλησία της Κων/πόλεως.

Παρέστη πλήθος πιστών, πολλοί από τους οποίους μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, καθώς και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

kyriaki orthodoxias eleoysa

Εμφανίσεις: 39402
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!