Κυδωνίας Δαμασκηνός: ''Η Παναγία είναι η Μητέρα της Εκκλησίας'' (ΦΩΤΟ)

kyd1

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων η ακολουθία της Ά στάσεως των Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ο οποίος αναφέρθηκε με λόγια εγκωμιαστικά  για την Θεοτόκο την Μητέρα του Χριστού μας και Μάνα όλων μας.

''Η Παναγία είναι η μάνα του Χριστού, ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας, η ίδια η Εκκλησία είναι ο Χριστός, άρα λοιπόν η Παναγία είναι η Μητέρα της Εκκλησίας. Βλέπετε σε ποια θέση ορίζει η Εκκλησία μας τη θέση της γυναίκας, που τόσο πολύ σήμερα βάλλεται παντοιοτρόπως.''

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε μία φράση από τον πρώτο ήχο '' χαῖρε, ὕψος δυσανάβατον ἀνθρωπίνοις λογισμοῖς, χαῖρε, βάθος δυσθεώρητον καὶ Ἀγγέλων ὀφθαλμοῖς''. 

Είναι ένα γεγονός το οποίο θέλει να μας δώσει δύο πράγματα: Το ένα είναι ότι η λογική του ανθρώπου δεν μπορεί να συλλάβει το γεγονός της συλλήψεως της Παναγίας εάν σκεφτούμε μόνο με την λογική.

Και το δεύτερον είναι ότι χρειάζεται να έχουμε μία σοφία στην ζωή μας, σοφία με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, την Θεία σοφία για να κατανοήσουμε τι σημαίνει άσπιλος σύλληψις της Θεοτόκου.

Μία φράση κατάμεστη νοήματα όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, αλλά και πολύ σπουδαία και σημαντική παράλληλα.

Στη συνέχεια ευχήθηκε καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο ευχόμενος η μάνα Παναγία να μας μοιράζει σαν μάνα που είναι και φροντίζει για τα παιδιά της την χάρη και την ευλογία της.

kyd2

kyd3

kyd4

kyd5

kyd6

kyd7

kyd8

Εμφανίσεις: 51627
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!