Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Ι.Μ. Οδηγήτριας Γωνιάς

IMG 9031a

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Κισάμου, τελέστηκε, το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου,  ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Μητροπόλεως.

Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αντωνίου Φραγκάκη, Ιεροκήρυκος Ι.Μ.Γορτύνης & Αρκαδίας, με θέμα: «Ασκητικότητα και σύγχρονη εποχή».

Ο ομιλητής με λόγο απλό, κατανοητό, μεστό και ουσιαστικό, βαθύτατα θεολογικό, χρησιμοποιώντας αγιοπατερικά κείμενα καί παραδείγματα αναφέρθηκε στην δύναμη της προσευχής, την αξία της διάκρισης, τον πόλεμο των λογισμών, τις μεθοδεύσεις του πειρασμού και την σημασία του πνευματικού αγώνα του πιστού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή σημείωσε πως προϋπόθεση για την πορεία μας προς το Πάσχα είναι η εν Χριστώ άσκηση.

«Η Εκκλησία μας, σημείωσε, αυτή την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αντιπαραθέτει στην σχιζοφρένεια της υπερκατανάλωσης τον ασκητισμό της. Σ΄ ένα κόσμο που χόρτασε.. «πολιτισμό», υποκρισία και ψέμα, η Εκκλησία προσφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου: αγάπη, χαρά, ειρήνη, μετάνοια, συμπόρευση, ελπίδα ταπείνωση», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος καλή Αγία Τεσσαρακοστή, νικηφόρους πνευματικούς αγώνες.

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε ο ασπασμός της συγνώμης, ώστε με ελαφρά την συνείδηση μας να ξεκινήσομε τον πνευματικό μας αγώνα για την κατάκτηση της αρετής.

IMG 9027a

IMG 9035a

IMG 9042a

IMG 9052a

Εμφανίσεις: 50108
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!