Ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τους βάνδαλους των εκκλησιών του Ηρακλείου

bandaloiΤης Μαρίας Αντωνάκη

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να εντοπίσει επιτέλους τους δράστες των βανδαλισμών των εκκλησιών του Νομού Ηρακλείου

Όπως επισημαίνουν αστυνομικοί κύκλοι, πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο απασχολεί και προβληματίζει. Στόχος είναι να μπει ένα τέλος σε αυτές τις εικόνες ντροπής.

Η Αστυνομία έχει συλλέξει στοιχεία και από αυτό το τελευταίο "χτύπημα" των αγνώστων, ελπίζοντας πως θα φτάσουν στα ίχνη τους και θα δώσουν ένα τέλος στην "αρρωστημένη" δράση τους, η οποία είναι πανομοιότυπη, αφού σε όλα τα εκκλησάκια που έχουν εισβάλλει, προκαλούν παρόμοιες καταστροφές.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής του Καραβάδω, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως τα δύο ξωκκλήσια, η Αγία Παρακσυεή και ο Άγιος Σπυρίδωνας, δέχτηκαν την επίθεση και υπέστησαν ζημιές από τους ιερόσυλους.

Υπενθυμιζεται ότι οι ιερόσυλοι εισέβαλαν στις εκκλησίες και χωρίς να έχουν ιερό και όσιο, έκαναν φθορές, γράφοντας μάλιστα συνθήματα στα αραβικά.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι δε σεβάστηκαν ούτε τις εικόνες που βρίσκονταν εντός των ναών, οι οποίοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν και έκαψαν εικόνες, σοκάροντας όχι μόνο την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, αλλά και τους κατοίκους, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν το μίσος κάποιων για την Ορθοδοξία.

Εμφανίσεις: 40059
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!