Ο Γέροντας Εφραίμ στην Ι.Μ.Κισάμου και Σελίνου (ΦΩΤΟ)

IMG 8985a

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου φιλοξένησε τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου κ Εφραίμ, ο οποίος για λίγες ημέρες βρέθηκε στην Μεγαλόνησο.

Ο Καθηγούμενος κ. Εφραίμ ομίλησε σε Σύναξη Ιερέων της Μητροπόλεως. Αναφέρθηκε σε βιώματα και εμπειρίες Αγιορειτών Πατέρων, μίλησε για την βιωματική συμμετοχή του Ιερέως στην Θεία Λειτουργία, την ιερατική συνείδηση, την καθαρότητα της ιερατικής ζωής, την αναγκαιότητα συμμετοχής των Ιερέων στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, τις σχέσεις της Ιερατικής Οικογένειας, ως και σε άλλα θέματα ποιμαντικής διακονίας.

«Η Εκκλησία, σημείωσε, δεν είναι ένας κοινωφελής οργανισμός, ούτε και μπορεί να εξαντλείται σε έργα ευποιίας και πρόνοιας, αναγκαία και απαραίτητα για την εποχή μας, αλλά το όχημα που οδηγεί τον άνθρωπο στην Βασιλεία του Θεού».

Της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση-διάλογος με τους Ιερείς, οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο κ. Εφραίμ και μνημόνευσε την προσφορά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως.

Της Ιερατικής Σύναξης ακολούθησε επίσκεψη στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο όπου μετά την ξενάγηση, από τον Δντή του Ιδρύματος Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη, στους χώρους του Ιδρύματος (Πτέρυγες βραχείας και μακράς νοσηλείας, Πτέρυγα Ανοοικών, Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Φυσικοθεραπευτήριο, Γυμναστήριο, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, κ.α.) ο Γέροντας Εφραίμ εξέφρασε την χαρά και έκπληξη του για το τόσο σπουδαίο και αξιόλογο έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα.

IMG 8952a

IMG 8961a

IMG 8972a

IMG 8979a

IMG 8988a

Εμφανίσεις: 53154
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!