Το Θεοχαρίδειο Κέντρο έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα του

1510866 281267618693269 2065169482 n

Το Θεοχαρίδειο Κέντρο Κοινωνικής Συμπαράστασης Νέων, έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα του στην οδό Αρχοντάκη 4, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2014.

Την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός συμπαραστρατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Πρωτ. Γεώργιο Περάκη και τον διάκονο π. Δημήτριο Δερμιτζάκη, παρουσία των υπευθύνων ψυχολόγων του Θεοχαριδείου, κ. Ελένης Αποστολίδου και κ. Ελένης Στιβανάκη, των 2 κοινωνικών λειτουργών από το πρόγραμμα του ''Ξενιος Ζευς'' και του ΟΑΕΔ αντίστοιχα, εθελοντών και φίλων.

Το "Θεοχαρίδειο - Κέντρο Κοινωνικής Συμπαράστασης Νέων" λειτουργεί ως συμβουλευτικός φορέας ανθρώπων που, λόγω ποικίλων δυσχερειών, χρειάζονται ψυχοκοινωνική στήριξη.

Το Θεοχαρίδειο Κέντρο στεγάζεται σε οίκημα, το οποίο κληροδότησε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Κωνσταντίνος Θεοχαρίδης και το οποίο ανακαινίστηκε με την ευγενή χορηγία δωρήτριας από τα Χανιά, που ζει στην Ελβετία, μέσω της ελβετικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Limmat Stiftung.

Εγκαινιάστηκε το 1999, στην οδό Αρχοντάκη 4, στο κέντρο των Χανίων, από τον τέως Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, νυν Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Ο χώρος του "Κέντρου Κοινωνικής Συμπαράστασης Νέων" της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου έχει διαμορφωθεί με ζεστασιά και δέχεται με αγάπη και στοργή ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη από στήριξη και συμπαράσταση.

Η αντιμετώπιση των προσώπων που καταφεύγουν στο Θεοχαρίδειο γίνεται με ενδιαφέρον και διακριτικότητα, και η κάθε περίπτωση παρακολουθείται για όσο χρόνο χρειάζεται, ανάλογα με την ιδιαιτερότητά της και λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να βρεθεί διέξοδος και λύση στη δυσκολία που αντιμετωπίζει.

Στα πλαίσια των υπηρεσιών του Κέντρου περιλαμβάνονται:

1.Παροχή ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας ή συμβουλευτικής

2. Λειτουργία Νυχτερινής Γραμμής τηλεφωνικής συμπαράστασης (28210-45046)

3.Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης μέσω διαδικτύου (φόρουμ αλληλοβοήθειας και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ιστοσελίδα www.help-net.gr)

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν.

Το Θεοχαρίδειο Κέντρο στελεχώνεται από ψυχολόγους, καθώς και από εθελοντές - επαγγελματίες ψυχικής υγείας και μη.

1600976 281267805359917 1130334302 n

Εμφανίσεις: 75348
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!