Κυδωνίας: ''Όπου υπάρχουν σπλαχνικοί πατέρες υπάρχει και η επιστροφή των άσωτων υιών'' (ΦΩΤΟ)

ky1

Με αυτό το λόγο προσκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, τον διάκονο π. Γεώργιο Μαστραντωνάκη να λάβει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος με την εις πρεσβύτερον χειροτονίαν του,  στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στο βροχερό και όμορφο, ορεινό Μελιδόνι του Δήμου Αποκορώνου.

''Εκεί όπου υπάρχουν σπλαχνικοί πατέρες, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, στον συμβουλευτικό λόγο του προς τον χειροτονηθέντα,  εκεί τα άσωτα παιδιά κάποια στιγμή γυρίζουν, αρκεί να μιμηθούμε την αγάπη του Ιησού Χριστού. Όποιος απομακρύνει τον εαυτό του από τον Θεό, οδηγείται στην καταστροφή και στον θάνατο, ενώ όποιος παίρνει την σωτήρια απόφαση της επιστροφής διά της μετανοίας εκείνος σώζεται. Αυτό πρέπει να είναι και το έργο σου π. Γεώργιε. Να αγκαλιάζεις αυτούς που επιστρέφουν.

Η σωτηρία παρέχεται σε κάθε έναν που επιστρέφει. Να έχεις την χάρη του Θεού, ισόβιον μετάνοια, ισόβιον αφοσίωσιν εις τον Δεσπότην Χριστόν και αυτή η χαρά της επιστροφής να είναι η χαρά της ζωής σου καθώς θα βλέπεις ανθρώπους να έρχονται στην πατρική στέγη του Ουρανίου Πατρός και με αυτήν την εικόνα να ζεις πάντοτε. Το σπίτι του Πατέρα είναι πάντα ανοικτό και όταν αυτός ο Πατέρας είναι ο Θεός ας μη μας φοβίζει τίποτα.''

Πλήθος κόσμου και συγγενών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, στον οποίο είχε να γίνει χειροτονία σαράντα ολόκληρα χρόνια.

Με συγκινητικά λόγια χαιρέτησε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον π. Γεώργιο εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής,  εκπρόσωπος του Δήμου Αποκορώνου.

ky11

ky2

ky3

ky4

ky5

ky6

ky7

ky8

ky9

ky10

Εμφανίσεις: 50040
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!