Η Κίσαμος εόρτασε τους Τρεις Ιεράρχες

kisamos

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου εόρτασε, με την δέουσα λαμπρότητα, την εορτή των Τριών Ιεραρχών, εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κίσαμο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των Σχολείων της πόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Άννα Στεφανουδάκη, Διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου.

Το εσπέρας της εορτής η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου της Μητροπόλεως  πλημμύρισε από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Μητροπόλεως, προσήλθαν στην εόρτια αυτή εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Βασιλόπιτας των Εκπαιδευτικών από τον Σεβ.  Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Ομιλητής της βραδιάς ο Δρ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, Καθηγητής της Α.Ε.Α.Η.Κ., Μεταδιδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Οξφόρδης ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η καθιέρωση της Εκκλησιαστικής και Εκπαιδευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών».

Ο ομιλητής, με λόγο γλαφυρό, ιστορικά τεκμηριωμένο, αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία και εξέλιξη καθιέρωσης της κοινής εορτής της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, ως και στην σπουδαιότητα της ημέρας στην σύγχρονη εποχή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τόσο τον ομιλητή για την ουσιαστικό και μεστό λόγο του, όσο και τους παρόντες εκπαιδευτικούς για την μεγάλη προσφορά τους στην μαθητιώσα νεολαία της περιοχής.

«Σε εποχές ποικιλώνυμων κρίσεων, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, όπου ακόμα και πρόσωπα της δημόσιας ζωής αυτής της Πατρίδας προκλητικά χλευάζουν και εμπαίζουν τα Ιερά και τα Όσια του Γένους, ο εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών αποκτά ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα. Εάν θέλομε όχι μόνον η Παιδεία μας, αλλά και η Χώρα μας να ανακάμψουν και να υπερβούν τις πάσης φύσεως κρίσεις και πτώσεις τους χρειάζεται να ποτιστούν και να λουστούν με το ήθος και το πνεύμα τις βιωτής και διδασκαλίας των μεγάλων αυτών Πατέρων της πίστεως μας», κατέληξε.

Χαιρετισμούς, επίσης, απεύθυναν ο Αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Μουντάκης, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Ποντικάκης και Χαλκιαδάκης, αντίστοιχα. Τον συντονισμό της βραδιάς είχε η κ. Ειρήνη Ξηρουχάκη-Καλάθια, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου.

kisamos1

kisamos2

kisamos3

kisamos4

Εμφανίσεις: 53278
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!