Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

xan

Με την ιδιαίτερη λαμπρότητα που αρμόζει στην ημέρα μνήμης των Τριών Μεγίστων Φωστήρων της παιδείας και των γραμμάτων, του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην πόλη μας, με εφαλτήριο την πρωινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς της πόλεως μας, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν δυναμικά το παρόν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό  Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πλούσια παρακαταθήκη και στο διαχρονικό παράδειγμα της ζωής των Τριών Ιεραρχών, που αποτελεί γερό θεμέλιο για την παιδεία και την γνώση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την Ιερατική Σχολή του Αγίου Ματθαίου όπου έχει καθιερωθεί, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών και η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος ομίλησε εκτενώς σε καθηγητές και μαθητές για την ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών.

Συγκινητική η στιγμή που μαθητές και καθηγητές της Σχολής τοποθέτησαν στον τοίχο της τραπεζαρίας της Εκκλησιαστικής Εστίας την εικόνα του Μυστικού Δείπνου.

Μία εικόνα που όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος έχει πολλούς συμβολισμούς, όπως για παράδειγμα την εν Χριστώ κοινωνία των παλαιών μαθητών  της Σχολής με τους νεωτέρους, όχι μόνο στην Τράπεζα της Θείας Ευχαριστίας αλλά και στην καθημερινή υλική τράπεζα, όπου ένας βοηθάει τον άλλο στην ανάγκη του...

Η εντελέχεια των πανηγυρικών εκδηλώσεων για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας, με την καταπληκτική ομιλία του ομότιμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Θεοδώρου Παναγόπουλου, όπου με βιωματικά λόγια και αφηγηματικό ταλέντο μίλησε για μία ανέκδοτη συνομιλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, όπου ευχαρίστησε τον ελλογιμότατο Καθηγητή για την υπέροχη ομιλία του, που ανέδειξε και άλλες πτυχές της σπουδαίας προσωπικότητας των Τριών Ιεραρχών.

xan1

xan3

xan4

xan5

xan6

xan7

xan8

xan9

Εμφανίσεις: 84356
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!