Μνήμη αοιδίμου Ιεράρχου πρώην Κισάμου Ειρηναίου

IMG 8796a

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, επί τη συμπληρώσει εννέα μηνών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Κισάμου & Σελίνου κυρού Ειρηναίου, εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κίσαμο, και αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέστηκε 9/μηνο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Ιεράρχου Ειρηναίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αναφερόμενος, με λόγους ευγνωμοσύνης και σεβασμού, εις τον μακαριστό προκάτοχο του κυρό Ειρηναίο, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«… Η σημερινή ημέρα και εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκτός των άλλων μηνυμάτων της, έχει και ένα επιπλέον συμβολισμό. Προσευχόμεθα για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Γέροντος και προκατόχου μας Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου. Υπήρξε και εκείνος Ιεράρχης, διδάσκαλος και πατέρας της Εκκλησίας καθώς αφιέρωσε  ολάκερη την ζωή του εις την διακονία της αγάπης και του Ευαγγελίου. Σε έργα αγάπης, προσφοράς, ευποιίας και πρόνοιας, όπως οι σήμερα εορταζόμενοι Ιεράρχες και Πατέρες της Εκκλησίας μας. Προσλαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών του και συμμεριζόμενος τις ανάγκες των ανθρώπων όπου η Εκκλησία τον κάλεσε να διακονήσει, ιδιαίτερα δε του τόπου μας και των ιστορικών Επαρχιών της Κισάμου & του Σελίνου, εκκλησίαζε τον άνθρωπο και τα προβλήματα του, δίδοντας όχι μόνον λύσεις στις δυσκολίες του καθ΄ ημέραν βίου, αλλά και προοπτική μέλλοντος αιώνος. Ας έχομε την ευχή του», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.

Του μνημοσύνου ακολούθησε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Ιεράρχου, ο οποίος ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού. Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.

IMG 8788a

IMG 8789a

IMG 8791a

Εμφανίσεις: 41951
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!