Εορτή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ι.Μ. Κισάμου

kis2

Η ιστορική Ενορία Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Γαβαλομουρίου της Επαρχίας Κισάμου, τόπος καταγωγής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, εόρτασε την ανακομιδή των Ιερών Αυτού λειψάνων.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου  κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αναφερόμενος εις την ιερά μορφή του μεγάλου αυτού Πατρός της Εκκλησίας και την Θεία Λειτουργία που συνέγραψε μίλησε για την Εκκλησία ως πηγή ζωής και αιτία χαράς.

«Η Εκκλησία, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, δεν είναι ένα έθιμο, μία συνήθεια, μια επανάληψη ή ακόμα χειρότερα ευκαιρία επίδειξης και κοινωνικής προβολής. Η Εκκλησία είναι η μάνα μας, η μήτρα που μας τρέφει και αναγεννά πνευματικά, ο τόπος της αναπαύσεως μας, η επί γης Βασιλεία των Ουρανών. Έξω και μακριά από την Μυστηριακή και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία.

Δεν αρκεί κανείς να είναι… «καλός» άνθρωπος, όπως μερικοί ισχυρίζονται, χρειάζεται να είμαστε σωστοί, συνειδητοί Χριστιανοί. Στους χαλεπούς και ταραγμένους καιρούς μας όπου ακόμα και πρόσωπα της δημόσιας ζωής, μέσα στην σύγχυση και παραζάλη τους, προσπαθούν να βεβηλώσουν τα ιερά και τα όσια της πίστεως μας, είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσομε πως η σωτηρία μας δεν θα έλθει από τα… «κουρέματα» και τις επόμενες «δόσεις», ούτε από τους… όψιμους «σωτήρες» μας, αλλά μέσα από την μετάνοια μας και την επιστροφή μας στην κιβωτό της όντως Ζωής, την Εκκλησία», κατέληξε ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Του Εσπερινού ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας της Ενορίας στο παρακείμενο Ενοριακό Κέντρο και πλούσια φιλοξενία, εκ μέρους της Ενορίας, σε όλους τους προσκυνητές.

kis

kis3

kis4

Εμφανίσεις: 42718
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!