Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπέρ του Αννουσάκειου

IMG 8687a

Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο-΄Ιδρυμα της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύνδεσμο «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος» διργάνωσαν, το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου σε μεγάλο κοσμικό κέντρο της περιοχής, βραδιά Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπέρ των δράσεων του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Την βραδιά πλαισίωσε ο γνωστός και καταξιωμένος τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, πλαισιωμένος από κορυφαίους μουσικούς και την τραγουδίστρια Στέλλα Σειραγάκη.

Συγκινητική η συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση Αλληλεγγύης του Αννουσάκειου Ιδρύματος, καθώς το Kέντρο χωρητικότητας 1.300 ατόμων στάθηκε μικρό να χωρέσει την αγάπη του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αγάπης και αλληλεγγύης του Αννουσάκειου.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, λόγο πληρότητας του Κέντρου, δεν μπόρεσαν να χαρούν την ομορφιά της βραδιάς και της εκδήλωσης.

Συγκινημένος από την προσέλευση τόσου κόσμου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του, τις ευχαριστίες και την συγκίνηση του για την τόσο μεγάλη και αυθόρμητη ανταπόκριση και συμμετοχή των ανθρώπων.

«Στις ποικιλώνυμες κρίσεις των καιρών μας όπου όλοι περιμένομε την λύτρωση από τα… «κουρέματα» και τις «δόσεις», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, η ανταπόκριση τόσων εκατοντάδων συνανθρώπων μας στο κάλεσμα Αλληλεγγύης του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως μας, φανερώνει πως η ελευθερία και η λύτρωση από τα δεινά και τα δεσμά της καθημερινότητας μας κρύβεται βαθιά μέσα μας. Στον πλούτο τον συναισθημάτων μας, την αρχοντιά της ψυχής μας, την δύναμη της υπέρβασης, το άνοιγμα του εγώ στο εμείς. Η παρουσία όλων σας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος παραφράζοντας το λόγο του Ντοστογιέφσκυ, δηλώνει πως η ομορφιά είναι εκείνη που, τελικά, θα σώσει τον κόσμο».

Ευχαρίστησε, επίσης θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην τόσο μεγάλη επιτυχία της βραδιάς (προσωπικό του Ιδρύματος, χορηγούς, δωροθέτες, κ.α.) και ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Ιδρύματος.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων μας που περιθάλπτονται στο Αννουσάκειο Ίδρυμα, καθώς και των εξυπηρετουμένων από την ευρύτερη περιοχή που υποστηρίζονται, μέσω των Προγραμμάτων και Κοινωνικών Υπηρεσιών του.

Συνοπτικά το 2013 το Αννουσάκειο προσφέφερε: 67.527 μερίδες φαγητού, 12.000 κιλά τροφίμων σε 929 οικογένειες, είδη φαρμάκων σε 95 οικογένειες, είδη ρουχισμού σε 193 οικογένειες, κλινοσκεπάσματα και στρώματα σε 35 οικογένειες και 156 άνθρωποι εξετάστηκαν δωρεάν στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ιδρύματος.

Εάν θα υπολογίσει κανείς τους ενενήντα ηλικιωμένους-τροφίμους του Ιδρύματος (αρκετοί από τους οποίους ανασφάλιστοι), τα τέσσερα φυσικοθεραπευτήρια, τα δύο Προγράμματα «Κατ΄ Οίκον» Βοήθειας, ως και άλλες δράσεις που το Ίδρυμα λειτουργεί σε καθημερινή βάση, κατανοεί την αναγκαιότητα συνέχισης των δράσεων του .

IMG 8677a

IMG 8703a

IMG 8714a

Εμφανίσεις: 61370
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!