Tο 1ο Εκκλησιαστικό Ιατρείο στο Ηράκλειο

iatrieoΣυμβουλευτικό ρόλο αγάπης και συναίσθησης προς τον πάσχοντα έρχεται να προσφέρει η Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, βάζοντας σε λειτουργία το 1ο Εκκλησιαστικό Ιατρείο στο Ηράκλειο.

Το ιατρείο, που έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ενορίτες της περιοχής, θα στελεχώνεται από τουλάχιστον 20 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως κοινωνιολόγους, διατροφολόγους, ψυχολόγους, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, ψυχιάτρους κ.λπ., ενώ θα υπάρχει και γραμματειακή υποστήριξη, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας.

Η ιδέα για τη δημιουργία του Εκκλησιαστικού Ιατρείου, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, πρεσβύτερος πατέρας Κωνσταντίνος Πιτσικάκης, γεννήθηκε από την εξής ανάγκη: «Στην ενορία μας προσφέρουμε φαγητό σε περίπου 100 ενορίτες και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και έχουν ανάγκη στήριξης. Οι άνθρωποι αυτοί όμως αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να μας εκφράζουν τον πόνο τους καθημερινά. Πολλοί από αυτούς είναι ανασφάλιστοι και λόγω και των οικονομικών δυσχερειών δεν μπορούν να απευθυνθούν στην πρωτοβάθμια υγεία. Είμαι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής και βρίσκομαι κάτω από την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Λιονή για ένα θέμα που δουλεύω. Τη σκέψη μου για τη δημιουργία του εκκλησιαστικού ιατρείου τη συζήτησα μαζί του, οπότε και αρχίσαμε να προσπαθούμε να την υλοποιήσουμε», είπε ο πατήρ Κωνσταντίνος.

Το ιατρείο θα λειτουργήσει πλησίον του κοιμητηρίου στην οδό Πλούτωνος 2, όπου και βρίσκεται το Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Αναστασίας, που ανήκει στην ενορία, δηλαδή στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

«Στο Κέντρο αυτό γίνονται διάφορες δραστηριότητες, στις οποίες συμμετέχουν οι ενορίτες μας, όπως χορός, τραγούδι, πιάνο, θέατρο, εκμάθηση ξένων γλωσσών (Γερμανικά, Τούρκικα, Αγγλικά κ.λπ.).

Το ιατρείο λειτουργεί σε χώρο εντός του Κέντρου, τον οποίο έχουμε διαμορφώσει ειδικά. Η πρώτη συνάντηση έγινε την περασμένη Τρίτη, οπότε και οι γιατροί μας είδαν κάποια άτομα.

Στα σχέδιά μας είναι να λειτουργήσουμε και καρδιογράφο, ώστε να γίνεται μια συστηματική δουλειά. Χωρίς όμως σε καμία περίπτωση, και αυτό το υπογραμμίζω, να αντικαθιστούμε τη δουλειά του γιατρού.

Εμείς θα προσφέρουμε συμβουλευτικό ρόλο αγάπης και συναίσθησης προς τον πάσχοντα. Όπως επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της Εκκλησίας, αλλά οι καταστάσεις της εποχής μάς οδηγούν στο να λαμβάνουμε τέτοιες δράσεις κοινωνικής προσφοράς», πρόσθεσε ο π. Κωνσταντίνος.

Έκκληση για δωρεά ιατρικού εξοπλισμού

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε 2η Τρίτη από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα. Όσον αφορά στον εξοπλισμό του ιατρείου αλλά και τη στελέχωσή του με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, η ενορία απευθύνει κάλεσμα σε όποιον θα ήθελα να κάνει μια δωρεά κάποια ιατρικού μηχανήματος, όπως επίσης και σε όποιον θα ήθελε εθελοντικά να συνεισφέρει στην όλη αυτή σημαντική προσπάθεια.

«Θα απευθυνθούμε σε ανθρώπους που έχουν τέτοια μηχανήματα για να το εξοπλίσουμε. Θα στηριχθούμε σε δωρεές και σε ό,τι κι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να διαθέσουμε, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το ιατρείο. Επίσης έχουμε ορίσει, στην αρχή τουλάχιστον, να κάνουμε και μια επίσκεψη κατ' οίκον σε ανάπηρους και εγκαταλελειμμένους, ανθρώπους δηλαδή που χρήζουν της παρουσίας μας», ανέφερε σχετικά ο π. Κωνσταντίνος.

Εμφανίσεις: 61408
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!