Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ιεράπετρας

ierap1

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος ξεκίνησε την καθιερωμένη επίσκεψή του στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις αρχές κάθε ημερολογιακού έτους από την πόλη της Ιεράπετρας και θα ακολουθήσουν τα σχολεία της πόλης της Σητείας και της υπόλοιπης Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Οι διευθυντές, ο σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Ιεράπετρας, υποδέχθηκαν εγκάρδια τον Σεβ. Ποιμενάρχη τους, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική χρονιά και, διερχόμενος από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, τους διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2014.

Επιπλέον, μοίρασε το εγκόλπιο ημερολόγιο στους καθηγητές και στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και είχε σύντομη επικοινωνία και συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Θεολόγους καθηγητές όλων των σχολείων.

Παράλληλα, ο Σεβ. Μητροπολίτης διένειμε την Καινή Διαθήκη στους μαθητές όλων των τμημάτων της Β΄ τάξης των τριών Γυμνασίων της πόλης, η οποία εκτός από το ιερό Βιβλίο των χριστιανών αποτελεί και πολύτιμο βοήθημα για το μάθημα των Θρησκευτικών στη συγκεκριμένη τάξη, καθώς αναφέρεται στην εποχή της Καινής Διαθήκης και στη βιβλική παρουσίαση της ενσάρκωσης, της ζωής και της διδασκαλίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ως γνωστόν η διανεμηθείσα Κ.Δ., που περιέχει το πρωτότυπο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετάφραση στη δημοτική, έχει εκδοθεί για το σκοπό αυτό το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή».

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε διαδοχικά το 1ο Γενικό Λύκειο και το 2ο Γενικό Λύκειο, που συστεγάζονται στο δυτικό σχολικό παραλιακό συγκρότημα της Ιεράπετρας, το 2ο Γυμνάσιο κοντά στη «Ναυμαχία», το 3ο Γυμνάσιο και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) που στεγάζονται στο παραλιακό σχολικό συγκρότημα, και τέλος το 1ο Γυμνάσιο της πόλης, παραπλεύρως του Ιερού Ενοριακού Ναού Τιμίου Σταυρού.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν αντίστοιχα οι ιερατικώς προϊστάμενοι των Ενοριών Παναγίας Ελεούσης, Μιχαήλ Αρχαγγέλου, Αγίας Φωτεινής και Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας.

ierap2

ierap3

ierap4

Εμφανίσεις: 51002
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!