Η κοπή της βασιλόπιτας στην Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου

arkal1

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου πραγματοποίησε, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι, την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιτας, προς τιμήν των ιερέων, διακόνων, εκκλησιαστικών συμβούλων, ιεροψαλτών, νεωκόρων και όλων όσων συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία της Ιεράς Μητρόπολης.

Στις 5:00 το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, στο τέλος του οποίου ο π. Αυγουστίνος Μπαϊραχτάρης, Επίκουρος Καθηγητής της Α.Ε.Α.Η.Κ., ανέπτυξε το θέμα: «Η Ευχαριστιακή δύναμη της Εκκλησίας στην εποχή της κρίσης».

Μεταξύ άλλων, ο π. Αυγουστίνος τόνισε τη σημασία του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ως τρόπου ζωής απέναντι στα προβλήματα που προκαλεί η σημερινή πολύμορφη και οικονομική κρίση.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Σταυρός, ελευθερία και αγάπη αποτελούν τα στοιχεία της εκκλησιαστικής ενότητας. Αλληλεγγύη, έγνοια και δικαιοσύνη, αποτελούν τα στοιχεία της κοινωνικής ενότητας», ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας, ότι «χρειάζεται η κένωση από τη μεριά της Εκκλησίας για να έλθει η πλήρωση από τη μεριά του Πνεύματος».

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας ευχαρίστησε τον ομιλητή, καθώς όλους τους παρευρισκόμενους ιερείς, τους εκκλησιαστικούς συμβούλους, τους ιεροψάλτες, τους νεωκόρους και τις ευπρεπίστριες των ενοριών, καθώς και τους εθελοντές που ενισχύουν το έργο των Ενοριών, για την παρουσία τους, την ανταπόκριση που επέδειξαν και εξήρε την συμπαράστασή τους στο σύνολο έργο της Ιεράς Μητρόπολης και ιδιαιτέρως στη φιλανθρωπία και την κοινωνική αλληλεγγύη, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, ενώ ακολούθησε συνεστίαση αγάπης στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» στο Αρκαλοχώρι.

Στην εκδήλωση προσήλθαν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Μάξιμος Σενετάκης, Ελευθέριος Αυγενάκης και Επαμεινώνδας Μαριάς, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σεραφείμ Τσόκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νεκτάριος Σερμάκης, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Δήμαρχος του Δήμου Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, οι τέως Βουλευτές κ.κ. Εμμανουήλ Στρατάκης και Κωνσταντίνος Μπαντουβάς, ο Δήμαρχος του πρώην Δήμου Αρκαλοχωρίου κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου κ. Αντώνης Χρηστάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αντώνιος Χρονάκης, Υπεύθυνος Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Ιατρείου, κ. Δημήτριος Μελεμενής, Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΡ και κ. Νικόλαος Χαρουλάκης, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Εταιρίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ο Διοικητής της 133 Σ.Μ. Καστελλίου Ιπτάμενος Σμήναρχος κ. Κωνσταντίνος Άγγος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου Υπαστυνόμος Α΄ κ. Στυλιανός Κανακούδης και ο Υποδιοικητής Υπαστυνόμος Β΄ κ. Ιωάννης Φιλιππίδης. Επίσης, παρευρέθηκαν άπαντες οι Ιερείς των Ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, μετά των Εκκλησιαστικών Συμβούλων, των ιεροψαλτών, των νεωκόρων, των εθελοντών και των λοιπών συνεργατών τους.

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, εκφράζει την ευαρέσκειά της και τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους που προσήλθαν στην ετήσια εκδήλωση της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας, ιδιαιτέρως δε προς τους Ιερείς της και τους συνεργάτες τους για την αξιέπαινη και ιδιαιτέρως σημαντική προσφορά τους στην ενίσχυση του ενοριακού, λατρευτικού έργου και στη φιλανθρωπική και ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητρόπολης.

arkal2

Εμφανίσεις: 47705
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!