Νέος Γενικός Διευθυντής στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

oak3

Από τις αρχές του Ιανουαρίου ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ).

O κ. Ζορμπάς έλαβε το Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών (Στρασβούργο 1981), της Κοινωνιολογίας (Καθολικό Ινστιτούτο και Σορβόννη, Παρίσι 1987) και της Θεολογίας (Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου, Παρίσι 1987).

Πραγματοποίησε βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού και στην Ποιμαντική Κοινωνιολογία και εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (Centre National de Recherche Scientifique) στο Παρίσι.

Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και στον Τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας, απ’ όπου το 1996 έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα με «Άριστα».

Την περίοδο 1988-1998 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε διαφόρους τομείς του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες εκκλησιαστικές αποστολές του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Έχει λάβει ενεργό μέρος με εισηγήσεις και παρεμβάσεις στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω των διαφόρων Επιτροπών του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, καθώς και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επί σειρά ετών έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διαφόρους τομείς δραστηριότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως μέλος των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τα ευρωπαϊκά θέματα και για τους μετανάστες, καθώς και στην Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος με έδρα της στις Βρυξέλλες.

Υπήρξε συνεργάτης του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας, και αναπληρωματικό μέλος της Ομάδας Βιοηθικής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και συμμετέχει στις εργασίες της Ομάδας Εργασίας Ηθικής (European Group of Ethics) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπηρέτησε ως σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στις Βρυξέλλες και συνεχίζει τις υπηρεσίες του και κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας (Α’ εξάμηνο 2014) για εκπαιδευτικά, διαπολιτισμικά θέματα και διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων με βασικό προβληματισμό το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η ΟΑΚ και ο Δήμος Πλατανιά οργάνωσαν και φέτος, την ημέρα των Θεοφανείων, εορταστική εκδήλωση για την από κοινού υποδοχή του νέου έτους, στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ.

Την Αγιοβασιλόπιτα της ΟΑΚ ευλόγησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ η παιδική χορωδία του Δήμου Πλατανιά έψαλε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.

Ακολούθησε βράβευση των επιτυχόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που κατάγονται από τον Δήμο Πλατανιά.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος παρουσίασε και τον νέο Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Γεν. Διευθυντής της ΟΑΚ κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Π. κ. Αντώνης Καπνισάκης.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε την κ. Εμμανουέλα Λαρεντζάκη για το σημαντικό έργο που προσέφερε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων που της είχε αναθέσει το Διοικ. Συμβούλιο, ως εντεταλμένη Διευθύντρια της ΟΑΚ, αναφέρθηκε στην αποιεροποίηση της σύγχρονης κοινωνίας μας, σε όλα τα επίπεδα, και επεσήμανε το χρέος και την ευθύνη του κάθε πολίτη να σέβεται την ιδιαιτερότητα του καθενός χωρίς φανατισμό, μισαλλοδοξία και φοβίες.

Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στην σημαντική συνεργασία μεταξύ Δήμου Πλατανιά και ΟΑΚ δίδοντας έμφαση στο γεγονός ότι η πρώτη εκδήλωση του έτους επικεντρώνεται στο γενικό προβληματισμό με θέμα την Παιδεία.

Η πρωτοβουλία αυτή, πέρα από την βράβευση των επιτυχόντων σπουδαστών, επιβεβαιώνει και τη σημασία που δίνει ο Δήμος Πλατανιά για το μέλλον της σχολικής κοινότητας στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Ζορμπάς επεσήμανε ότι οι επιτυχίες των νέων φοιτητών, αντανακλούν στην οικογένεια, το σχολείο τους, τους καθηγητές τους, την τοπική μας κοινωνία.

Η Παιδεία αποτελεί τον πυλώνα της κοινωνίας μας και ως Ίδρυμα θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Παιδείας εκείνης η οποία θα διαμορφώσει πολίτες δημιουργικούς και όχι απλά καταναλωτές γνώσεων.

Παιδεία η οποία θα μετατρέπει το άτομο σε ενεργό πολίτη, υπεύθυνο και ικανό για να μπορεί να αγωνίζεται μέσα στον κοινωνικό στίβο.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, εκπρόσωποι τοπικών και πολιτιστικών φορέων καθώς και πολύς κόσμος, συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων σπουδαστών.

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συγκεντρωθέντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για ευλογημένο και ειρηνικό το νέο έτος.

oak1

oak2

 

Εμφανίσεις: 65039
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!