Η Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

theofaneia.2014 1

Με την πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών Ρεθυμνίων εορτάσθηκε και εφέτος η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το εσπέρας της Κυριακής 5ης Ιανουαρίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ. τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός των Θεοφανείων.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 6η Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό, στο τέλος της οποίας τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό με την παρουσία των Αρχών της πόλεως και των ευσεβών Χριστιανών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού λιτανευτική πομπή εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατος κατευθύνθηκε προς το Ενετικό Λιμάνι της πόλεως Ρεθύμνης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων.

Πολλοί νέοι βούτηξαν και εφέτος στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Στον κ. Ιωάννη Μαστοράκη, ο οποίος Τον ανέσυρε πρώτος, ο Επίσκοπός μας απένειμε χρυσό Σταυρό, τον οποίο ευγενικά εφέτος προσέφερε η Ενορία Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης.

Μετά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ο Επίσκοπός μας και οι Αρχές του τόπου μετέβησαν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνης για την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λιμενικού Σώματος.

theofaneia.2014 3

theofaneia.2014 5

theofaneia.2014 6

theofaneia.2014 9

theofaneia.2014 10

theofaneia.2014 11

theofaneia.2014 13

theofaneia.2014 15-2

Εμφανίσεις: 66129
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!