Κισάμου Αμφιλόχιος: ''Το 2014 ας γίνει για όλους μας χρονιά με λιγότερα λάθη''

IMG 8402a

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου υποδέχθηκε το νέο έτος με Ιερές Αγρυπνίες και Νυκτερινές Θείες Λειτουργίες, οι οποίες τελέστηκαν στις Ιερές Μονές και τις περισσότερες Ενορίες της Μητροπόλεως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Νυκτερινής Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Κίσαμο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας και ευχήθηκε για το νέο έτος. «Η ζωή, πολύτιμο και ακριβό δώρο της αγάπης του Θεού, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, προσφέρεται απλόχερα σε όλους μας και το ανατέλλων νέο έτος.

Ας δράξομε την ευκαιρία που μας προσφέρει η Θεία αγάπη και ας θέσομε στόχους και οράματα για την νέα χρονιά. Δεν αρκούν οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μας, και η διαπίστωση της κατακόρυφης πτώσης του πλούτου και των υπαρχόντων μας, με αποτέλεσμα την απελπισία και απογοήτευση.

Ο άνθρωπος του Θεού αγωνίζεται, ελπίζει, πιστεύει και στοχεύει στο να ανέβει «ακόμα ψηλότερα» κατά τον ποιητή.

Στο να αυξήσει και να πλουτίσει όχι μόνον το κατά κεφαλήν εισόδημα του, αλλά κυρίως και κατ΄ εξοχήν την ζωή, την ύπαρξη του όλη, το είναι του.

Στόχος λοιπόν την νέας χρονιάς ας γίνει, για όλους μας, η προσπάθεια να διδαχθούμε από τα λάθη και τα πάθη του παρελθόντος και να αγωνιστούμε, αυτό το έτος, για λιγότερα λάθη.

Ας μην αρκούμεθα σε καταγγελτικές κραυγές, αλλά μέσα από τα λάθη των άλλων ας συνειδητοποιήσομε τις δικές μας ατέλειες και αδυναμίες και ας  προσπαθήσομε να αλλάξομε τον εαυτό μας, μεταμορφώνοντας την καθημερινότητα του 2014 σε φως, ελπίδα, ζωή, δύναμη, χαρά και ευλογία», κατέληξε.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τέλεσε Δοξολογία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και εν συνεχεία

Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του κυρού Ειρηναίου, ο οποίος ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού.

IMG 8391aa

IMG 8394a

IMG 8395a

IMG 8408a

IMG 8413a

 

 

Εμφανίσεις: 61554
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!