Ιεραπύτνης: ''Να τελειώνει η δοκιμασία το νέο έτος''

b73487

Τις ευχές του απέστειλε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος για τον ερχομό του νέου έτους.

Ακολουθεί το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

"Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί και τέκνα περιπόθητα,

Η μεγάλη σημερινή εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου μας εισάγουν στην έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους 2014 με περιορισμένες μεν ελπίδες, συγκρατημένους πόθους και προσδοκίες, όμως με πίστη και αγάπη Χριστού, η οποία «ουδέποτε εκπίπτει» (Α Κορ. 13,8).

Η σημερινή ημέρα αποτελεί αφορμή υπομνήσεως των ευεργεσιών και των δωρεών του Θεού για τον χρόνο που πέρασε, αλλά και ευκαιρία προβληματισμού, περισκέψεως και αναθεωρήσεως της όλης βιοτής και αναστροφής μας για ένα καλύτερο νέο έτος.

Τα λάθη του παρελθόντος ας γίνουν ευκαιρίες ανάκαμψης, αναδημιουργίας, πείρας και προβληματισμού.

Ο Kύριος ημών Ιησούς Χριστός, «πάντα προς το συμφέρον οικονομών», χαρίζει σε όλους την ελπίδα της ζωής και σωτηρίας, λέγοντας «και μη καυχάσθω ο πλούσιος εν τω πλούτω αυτού» (Α Βασιλ. 2,9), καθότι «Κύριος θανατοί και ζωογονεί, κατάγει εις άδου και ανάγει.

Κύριος πτωχίζει και πλουτίζει, ταπεινοί και ανυψοί» (Α Βασιλ. 2, 6-7), ανάλογα προς την αγαθή προαίρεση, την προσπάθεια και την καθαρότητα του νου και των διαθέσεων των ανθρώπων.

Κατά την εύσημη και εόρτια αυτή ημέρα ας στρέψουμε τον νου και την καρδιά μας στους χειμαζόμενους και δεινοπαθούντες αδελφούς μας, ειδικά στη Συρία αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, στις οποίες δοκιμάζεται και απειλείται ακόμα και αυτή η ζωή του ανθρώπου από θρησκευτικό η πολιτικό φανατισμό και συμφέροντα αλλότρια.

Προσευχόμαστε ο νέος χρόνος να γίνει ευκαιρία και ευλογία από Θεού Παντοκράτορος, να συντομεύσει ο χρόνος της δοκιμασίας των αδελφών μας και να παραμείνουν στις εστίες τους για να ζήσουν και φέτος την επιφάνεια του Θεού στη γη, γιατί στα δοκιμαζόμενα μέρη της Ανατολής βάδισαν ο Κύριος Ιησούς Χριστός, οι άγιοι Απόστολοι, οι Μεγάλοι Πατέρες και Διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας".

Εμφανίσεις: 34953
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!