Η σύναξη των νέων στο Μετόχι της Αγίας Κυριακής στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

met1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύναξη νέων που γίνεται  μία φορά κάθε χρόνο στην Αγία Κυριακή στο Βαρύπετρο Χανίων με τη συμμετοχή νέων από την Ευρώπη και τον κόσμο.

Η σύναξη ξεκίνησε νωρίς το πρωί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο σπήλαιο του Αγίου Σιλουανού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχουμένων ιερέων και πολλών νέων ανθρώπων.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στον αύλειο χώρο του Μετοχίου της Αγίας Κυριακής και στη συνέχεια η εισήγηση με θέμα: «Ἐπί γῆς εἰρήνη» Ἡ ἀπάντηση στή σύγχρονη κοινωνική βία, με ομιλητή τον Πρωτ. Θεμιστοκλή  Μουρτζανό από την Κέρκυρα.

Πριν την εξαιρετική ομιλία η οποία θα ανέβει αργότερα στο web tv  μας, χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, η Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης, η κ. Μαρία Τζανακάκη ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αντώνιος Μυλωνάκης, ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Σπυρίδων Λιονάκης, ο καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Νικόλαος Παπαμανώλης, δύο νέοι από την Ρωσία και ο Ιάκωβος από την Αφρική.

Μετά την ομιλία ο ομιλητής Πρωτ. Θεμιστοκλής απήντησε σε ερωτήσεις και συζήτησε με τους νέους, αναλύοντας, τους προβληματισμούς τους, μέσα από καρποφόρο διάλογο.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με κάλαντα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και   με τις υποτροφίες με το ποσό των 60.000 ευρώ, που έδωσε η Μητρόπολη μας σε 18 μαθήτριες από το Αννιτσάκειο κληροδότημα.

Τις επιταγές παρέδωσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας στους μαθητές.

Κατόπιν ακολούθησε η Καθιερωμένη Τράπεζα Αγάπης και  Περίπατος στα μονοπάτια της μοναστηριακής περιοχής  με  σχετική ενημέρωση στό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Μονής.

met2

met3

ag.ky

ag.ky1

met4

met5

ag.ky2

met6

met7

ag.ky3

ag.ky4

ag.ky5

ag.ky6

ag.ky7

ag.ky8

ag.ky9

ag.ky10

Εμφανίσεις: 14531
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!