Η Εορτή του Αγίου Στεφάνου στα Χανιά

kr1
 Με λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης μας.

Στον Όρθρο και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ενώ στον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Στον κατάμεστο από πιστούς  Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη ζωή και στη δράση του Πρωτομάρτυρα και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου τονίζοντας ότι το μαρτύριο του Αγίου στις δύσκολες και χαλεπές ημέρες που περνάμε γίνεται ενισχυτική ένεση για την πίστη μας απέναντι στο Θεό.

Στον πανηγυρικό  Εσπερινό ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος ανέφερε ότι Άγιος Στέφανος έμεινε αθάνατος στην ιστορία γιατί τις πέτρες που τον λιθοβολούσαν, τις έκανε εκκλησία και αγιότητα, γιατί τις πέτρες που του έριχναν οι άνθρωποι μη αντέχοντας την παρουσία του,  τις έκανε αυτός ο Άγιος αρετές και περγαμηνές για να γραφτεί στο βιβλίο της ζωής.

kr2

kr3

kr4

Εμφανίσεις: 49604
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!