Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας

IMG 8368a

Στο αγιοβάδιστο σπήλαιο του Οσίου Ιωάννη του Ερημίτου, στην Μαραθοκεφάλα Κισάμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, το βράδυ της παραμονής.

Η βιωματική συμμετοχή  στην Χριστουγεννιάτικη Νυκτερινή αυτή Θεία Λειτουργία, σε συνδυασμό με την αναπαράσταση της φάτνης όπου γεννήθηκε ο Χριστός με πρόβατα, βοσκούς, φωτιές, σήμαντρα και το αστέρι να λάμπει στην κορυφή του σπηλαίου, μετέφεραν νοητά το πλήθος των πιστών που μετείχε, το οποίο παρά το ψύχος περνούσε τις τρεις χιλιάδες,  νοητά  στην Βηθλεέμ.

Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που μετείχαν της Θείας Ευχαριστίας. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συνοδική Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, στο τέλος δε και προ της απολύσεως ο επιχώριος Επίσκοπος κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος προς τους συνεορτάζοντες πιστούς, σημείωσε μεταξύ άλλων: «… Στις τωρινές δύσκολες στιγμές που πεινάμε και διψάμε την δικαιοσύνη και την αλήθεια, ενώ οι μεγάλοι νέμονται τον βιός και τα υπάρχοντα μας, σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς όπου ο κόσμος μας κείται μέσα στην νύκτα, ο κόσμος μας κρυώνει, καθώς αυτοί που δεν έχουν ψωμί θέλουν να ζήσουν και αυτοί που έχουν δεν γνωρίζουν πλέον γιατί να ζήσουν, γεννάται το ερώτημα: Από πού θα έλθει η λύτρωση, η ελευθερία, η χαρά, η ζωή και η ελπίδα; Μήπως από την Δύση, την οποία εμπιστευτήκαμε και μας πρόδωσε ή οι Ανατολές του κόσμου θα μας οδηγήσουν στην υπέρβαση και το διέξοδο των ποικιλώνυμων κρίσεων που βυθίζουν τον τόπο, την κοινωνία, την Πατρίδα μας ολοένα και περισσότερο σε απόγνωση και απελπισία; Ιδού, αδελφοί μου, συνέχισε, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, ιδού ο δρόμος και ο τρόπος της υπέρβασης. Η Ανατολή των Ανατολών, το Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Αυτή την πορεία, την πορεία που οδηγεί στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ έχομε ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, να ακολουθήσομε και να πορευτούμε καθώς έτσι και μόνον έτσι μπορούμε να συνειδητοποιήσομε ότι αγάπη είναι να κατανοούμε ο ένας τον άλλο και ότι όλοι βρισκόμαστε σε κάποιο σκοτάδι, ότι δεν αρκεί να αγαπάμε, αλλά χρειάζεται να αγαπάμε ακριβώς επειδή δεν είμαστε τέλειοι», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, ευχόμενος η πορεία της ζωής μας σ΄ αυτό τον κόσμο να μας οδηγήσει στην Βηθλεέμ της σωτηρίας μας, μνημονεύοντας τόσο τον μακαριστό προκάτοχο του Μητροπολίτη κυρό Ειρηναίο, ο οποίος εμπνεύστηκε και καθιέρωσε τις Χριστουγεννιάτικες Νυκτερινές Θείες Λειτουργίες στο σπήλαιο, όσο και τον επίσης μακαριστό Εφημέριο της Ενορίας Σπηλιάς π. Ευάγγελο Σφακιανάκη, ο οποίος αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του στον εξωραϊσμό και δημιουργία του Ιερού προσκυνήματος της Μαραθοκεφάλας.

IMG 8291a

IMG 8315a

IMG 8324a

Εμφανίσεις: 50661
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!