Νέα προσφορά αγάπης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

moni-vatopaidiou

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα-Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, δέχθηκε, για άλλη μια φορά, την ευεργετική προσφορά αγάπης της Ιεράς και σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου.

Συγκεκριμένα η Ι. Μονή Βατοπαιδίου προσέφερε στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών εμπερίστατων συνανθρώπων μας ένα τόνο πουλερικών.

Τα πουλερικά αυτά ήδη διατίθενται όχι μόνον στα συσσίτια της Μητροπόλεως, που υπερβαίνουν τις 1500 μερίδες φαγητού εβδομαδιαίως, αλλά και στα δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που την περίοδο αυτή και σε οργανωμένη βάση (καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου) λαμβάνουν περί τις 350 οικογένειες και μεμονωμένα άτομα της ευρύτερης περιοχής που, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών και των δύο Προγραμμάτων «Κατ΄ Οίκον» Βοήθειας που το Αννουσάκειο Ίδρυμα λειτουργεί, έχουν καταγραφεί και υποστηρίζονται από το Ίδρυμα.

Αναφερόμενος στην συγκινητική αυτή προσφορά  αγάπης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο κ. Εφραίμ και την Αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου, καθώς όπως σημείωσε: «Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, κόντρα στο πνεύμα και το ρεύμα των καιρών, κάνει την αγάπη πράξη χαρίζοντας χαμόγελα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας σε πλήθος πολύπαθων συνανθρώπων μας, οι οποίοι λαβωμένοι από τις δυσκολίες των καιρών αναζητούν «έλαιον και οίνον» για να θεραπεύσουν τις πληγές τους.

Η Μητρόπολις μας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, προσπαθεί να ανακουφίσει όλους όσους αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη από στήριξη και βοήθεια (άνεργοι, νεόπτωχοι, ηλικιωμένοι, οικονομικοί μετανάστες, κ.α.).

Ευχαριστούμε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, κατέληξε, που για άλλη μια φορά με την απλόχερη και αρχοντική αυτή προσφορά της αγάπης της προς την Μητρόπολη μας και τους ανθρώπους της γίνεται συγκυρηναίος και ελαφραίνει το βαρύ φορτίο που καλούνται να σηκώσουν πλήθος αδελφών μας, ο βίος των οποίων τους τελευταίους καιρούς έχει μετατραπεί σε αβίωτο».

annoysakeio1

Εμφανίσεις: 45089
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!