Εκδήλωση Πολιτισμού του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων

xania0

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό η Εκδήλωση Πολιτισμού της Ενορίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων επί τη ευκαιρία των 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έκθεση φωτογραφίας των Ιερών Ναών των Εισοδίων των Νέων χωρών και της Κρήτης.

Κατόπιν ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης απηύθυνε χαιρετισμό προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνό, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Καθηγούμενο και Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, τον Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και προσκεκλημένο για να ομιλήσει π. Μακάριο Γρινιεζάκη (λέκτορα της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης) και Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, στους ιερείς της Μητροπόλεως μας, στον Βουλευτή κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη, σε εκπροσώπους της Νομαρχίας και του Δήμου καθώς και σε όλο τον κόσμο που γέμισε το Ναό.

Λίγα λόγια πρίν την ομιλία για το βιογραφικό του π. Μακαρίου ανέφερε ο μαθητής του Πρωτ. Ευτύχιος Πετράκης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με τους κατανυκτικούς ύμνους της η χορωδία ''Στέφανος Μελωδών'' του κ. Κων/νου Στεφανάκη πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Χανίων.

Με τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού έκλεισε αυτή η όμορφη και ουσιαστική εκδήλωση που για ακόμη μία φορά αυτές τις Άγιες ημέρες έστειλε ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς.

xania

xania1

xania3

xania4

Εμφανίσεις: 43278
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!