Κισάμου: ''Να προσφέρουμε αγάπη σε όσους προσπερνούσαμε αδιάφορα''

IMG 8229a

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου στα πλαίσια των δράσεων της και με την ευκαιρία των επερχομένων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου διοργανώνει, από 14 έως 16 Δεκεμβρίου, τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, με στόχο την κάλυψη αναγκών και την ενίσχυση των Κοινωνικών Φροντιστηρίων που λειτουργεί στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο της, στο οποίο φοιτούν περί τους 180 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής και διδάσκουν 15 εθελοντές εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν βραδιά με το καράβι των ευχών να ρίχνει άγκυρα μελωδικά, όπου η Βυζαντινή και παραδοσιακή χορωδία του Ωδείου της Μητροπόλεως έψαλε επίκαιρους Ύμνους και τραγούδησε Κάλαντα, με την συνοδεία ορχήστρας.

Στην ίδια εκδήλωση μπάντα χάλκινων οργάνων στο φουαγιέ του Πολύκεντρου έπαιζε επίκαιρες μελωδίες.

Το τριήμερο περιλαμβάνει, επίσης, Θεατρική παράσταση από την νεανική ομάδα της Μητροπόλεως μας «η Συντροφιά της Χαράς», με τίτλο «Το ρόδο των Χριστουγέννων» και κλείνει με ταξιδιάρικες μελωδίες από τις Σχολές του Ωδείου της Μητροπόλεως Κισάμου ακι Σελίνου.

Παράλληλα τις ημέρες αυτές, στο φουαγιέ του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου λειτουργεί και Χριστουγεννιάτικο Bazzar με πολλές επιλογές και όμορφες προτάσεις για δώρα.

Όπως σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος κατά το άναμμα του όμορφου Καραβιού, το οποίο τις ημέρες αυτές στολίζει τον προαύλιο χώρο του «Τσατσαρωνάκειου», «… οι επερχόμενες μεγάλες ημέρες και εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, με αποκορύφωμα την έλευση της Θείας Αγάπης, της Παναγάπης και πάλι στον κόσμο υπενθυμίζουν σε όλους μας όχι μόνον το νόημα, την αξία και την ομορφιά της ζωής, αλλά και τον λόγο της υπάρξεως μας.

Αν δεν μπορούμε, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, αυτές τις γιορτές, αυτά τα Χριστούγεννα, να προσφέρομε ακριβά και φανταχτερά δώρα, να παραθέσομε πλούσια γεύματα και δείπνα, μπορούμε όμως να προσφέρομε αγάπη και συγχώρεση σε όσους μέχρι χθές προσπερνούσαμε αδιάφορα.

Μπορούμε να δώσομε δύναμη, χαρά, ελπίδα και κουράγιο σε εμπερίστατους και κοινωνικά αδύναμους συνανθρώπους μας που αυτές τις γιορτές, αυτά τα Χριστούγεννα περιμένουν τον Χριστό να ζεστάνει την μοναξιά τους, να χορτάσει την πείνα τους, να απαλύνει τον πόνο τους», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχόμενος προς όλους ευφρόσυνα, ευλογημένα Χριστούγεννα, γεμάτα Χριστό, φώς, χαρά και ζωή.

IMG 8041a

IMG 8047a

IMG 8069a

IMG 8236a

Εμφανίσεις: 39137
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!