Η Κίσαμος εόρτασε τον προστάτη της Άγιο (ΦΩΤΟ)

IMG 7981a

Σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς εορτάστηκε στην Κίσαμο, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, η εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος.

Στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κισάμου εορτάστηκε ο προστάτης και πάτρωνας της αγαπημένος Άγιος Σπυρίδων.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Επιχώριος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και ομίλησε, με λόγο μεστό, θεολογικό και επίκαιρο, ο Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Βερυκάκης, Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου, με θέμα: «Από την Θέωση στην απο-θέωση της ζωής. Μηνύματα από το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος».

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Οικείου Επισκόπου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αφού καλωσόρισε τους Σεβ. αγίους Αρχιερείς αναφέρθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος όπως είπε είναι ο καλός Ποιμένας της Εκκλησίας που στήριξε τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους.

«Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, οι εορτές της πίστεως και ευσεβείας μας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αποτελούν ιδιαίτερα στην εποχή μας ανεξάντλητη πηγή δύναμης, παρηγορίας, ενίσχυσης και αντίστασης του λαού μας. Οι Άγιοι μας, ο Άγιος Σπυρίδων μας δίδουν το μήνυμα ότι δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, να φοβόμαστε, ούτε να εγκαταλείπομε τον αγώνα και την προσπάθεια. Είναι οι φίλοι και αδελφοί, οι συνοδίτες και συμπαραστάτες μας. Η απογοήτευση και η απελπισία δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν την ζωή ενός πιστού, καθώς οι Άγιοι μας δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο που καλούμεθα να πορευθούμε στην καθημερινότητα του βίου μας», κατέληξε, δίδοντας τον λόγο στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση αναφέρθηκε στο μήνυμα του Ευαγγελίου της ημέρας. «Ο Χριστός, σημείωσε, είναι η θύρα, η πόρτα που οδηγεί στην ελευθερία της ζωής. Η θύρα που μας ελευθερώνει από τις «ελευθερίες» μας. Μας κάνει ανθρώπους αληθινούς, νοηματοδοτεί την ζωή μας, ανοίγει διέξοδο στα πολλαπλά αδιέξοδα του βίου μας», κατέληξε, καλώντας τον λαό του Θεού να πορευτεί αυτό τον δρόμο και να διέλθει αυτής της θύρας.

Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη της Κισάμου.

Συγκινητική η συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες μετείχαν τόσο στην εσπερινές Ακολουθίες (Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις, Ιερά Αγρυπνία), όσο και εις την Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση. Παρόντες, επίσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, Φορέων και Συλλόγων.

IMG 7948a

IMG 7961a

IMG 8000a

IMG 8015a

IMG 8019a

Εμφανίσεις: 49183
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!