Στην δημιουργία ξενώνα προχωρά η Ι.Μ. Κυδωνίας

mitropolitis-damaskinos main

Στην δημιουργία ξενώνα που θα φιλοξενεί συνοδούς ασθενών του Νοσοκομείου Χανίων ακριβώς κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στον χώρο του Ιδρύματος, προχωρά η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός Λιονάκης κατα την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Ο ξενώνας "Αγάπης" θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί δώδεκα περίπου συνοδούς ασθενών από απομακρυσμένες κυρίως περιοχές και εκτιμάται πως θα είναι έτοιμος σε λιγότερο από έναν μήνα.

Θα περιλαμβάνει υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία, χώρο αναψυχής ενώ εκεί θα βρίσκεται είτε ένας πνευματικός είτε ένας σύμβουλος για να στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν δυσκολία.

Για την ενίσχυση του Ξενώνα η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, παρουσιάζει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως το βιβλίο της συγγραφέως Λιάνας Δενεζάκη με τίτλο “Το Σμαράγδι και η θάλασσα”, όπου τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τον ξενώνα που θα φιλοξενεί συνοδούς ασθενών του Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως ανέφερε χθες ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός Λιονάκης  η πρωτοβουλία της δημιουργίας του Ξενώνα από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ελήφθη «μετά την ασθένεια του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη και  την ταλαιπωρία που υπέστη κατά το παρελθόν έτος, πριν ένα περίπου χρόνο. Η Μητρόπολη αποφάσισε να είναι πάρα πολύ κοντά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ασθενούν αλλά και σε αυτούς τους ανθρώπους που συνοδεύουν ασθενείς. Έτσι πήραμε μια απόφαση να δημιουργήσουμε τον Ξενώνα ''Άγάπης'' των συνοδών ασθενών που θα είναι στον Ναό του Αγ. Γεωργίου μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων σε έναν όμορφο χώρο που ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς».

Για την αφιλοκερδή συνεισφορά στην δημιουργία του Ξενώνα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, ευχαρίστησε για την στήριξη: «τον κ. Μιχαήλ Οικονόμου που δωρεάν έκανε την μελέτη όσο και όλους τους ανθρώπους που μας στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια. Μια προσπάθεια που θα ιδωθεί περίπου σε έναν μήνα και θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί δώδεκα περίπου συνοδούς ασθενών. Θα υπάρχουν υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία, χώρος αναψυχής και επίσης χώρος που εκεί θα βρίσκεται είτε ένας πνευματικός είτε ένας σύμβουλος για να στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν δυσκολία».

ksenonas

Εμφανίσεις: 68467
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!