Σητείας: ''Η Εκκλησία προτρέπει τους νέους να ασχολούνται με τον αθλητισμό''

GYROS SHTEIAS2-11

Με ιδιαίτερη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διεξήχθη στη Σητεία ο Γύρος της Πόλης την Κυριακή  24/11/13 παραμονή του εορτασμού της Πολιούχου Σητείας Αγίας Αικατερίνης, στο πλαίσιο των πανελληνίων αγώνων «Γύροι Πόλεων-Μιχάλης Κούσης».

Διοργανωτές ήτανη Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας και ο Δήμος Σητείας, μεσυνδιοργανωτές το Κοινωφελές Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ», την Περιφέρεια Κρήτης, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, τον Δ.Ο.Κ.Α.Σ., τον ΣΗΤΕΙΑΚΟ Α.Ο. και τον Γ.Σ. ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, με την υποστήριξη και συνεργασία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» κ. Ευγένιος κήρυξε την έναρξη του «Γύρου της Σητείας» που σημειωτέον πραγματοποιήθηκε γιά 9η συνεχή χρονιά προς τιμή της πολιούχου Σητείας Αγίας Αικατερίνης, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία, και σημείωσε αξιοζήλευτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία.

Όπως τόνισε ο Σεβ. κ. Ευγένιος: «Η τοπική κοινωνία από την αρχή αγκάλιασε τους πανελλήνιους αγώνες και έτσι ο «Γύρος της Σητείας» καθιερώθηκε ως ένα σημαντικό πενελλήνιο αθλητικό γεγονός.

Ο πρωτοποριακός αυτός αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον τόπο μας, γιατί μαζί με τους πρωταθλητές στίβου των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων απ᾽ όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν και οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων και οι απλοί συμπολίτες μας, τιμώντας την πολιούχο Αγία και αναδεικνύοντας τον λαϊκό χαρακτήρα του αθλητισμού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία προτρέπει τους νέους και τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και με άλλες ωφέλιμες δραστηριότητες που καλλιεργούν την ψυχή και το σώμα και ολοκληρώνουν την προσωπικότητα του ανθρώπου.

Το σώμα δεν πρέπει να περιφρονείται, αλλά να αναπτύσσεται αρμονικά με την ψυχοπνευματική του υπόσταση.

Γι᾽ αυτό και η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, συνεργαζόμενη αρμονικά με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με τα αθλητικά σωματεία και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς, στηρίζει ενεργά αθλητικές διοργανώσεις όπως είναι ο «Γύρος της Σητείας», συμβάλλοντας στην πραγωγή του αθλητικού πνεύματος, του «ευ αγωνίζεσθαι», της ευγενούς άμιλλας και της σύσφιγξης των ανθρωπίνων σχέσεων.

Συγχαίρουμε εγκάρδια όλους τους αθλητές και τους μαθητές των σχολείων μας που λαμβάνουν μέρος στον φετεινό γύρο της Σητείας και με τις πρεσβείες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, της πολιούχου και προστάτιδος της Σητείας, επικαλούμαστε την ευλογία και τη χάρη του αγωνοθέτη Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην προσωπική τους ζωή και στις οικογένειές τους.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και με το ίδιο υψηλό αγωνιστικό φρόνημα να αγωνίζονται καθημερινά στον στίβο της ζωής και όλοι μαζί να τερματίσουμε άξιοι στεφανηφόροι «τον καλόν αγώνα της πίστεως».

Θερμό χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο κ. Θεόδωρος Πατεράκης, Δήμαρχος Σητείας, και η κ. Φωτεινή Παπαδάκη, εκπρώσωπος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σητείας καθώς και οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του τόπου.

Επίσης, μεγάλος αριθμός θεατών χειροκρότησε και ενεθάρρυνε τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών αλλά και των μικρών αθλητών - μαθητών και μαθητριών από όλο το Νομό Λασιθίου που συμμετείχαν στους αγώνες.

Συμμετείχαν συνολικά σε όλες τις κατηγορίες 350 περίπου αθλητές-αθλήτριες και μαθητές αθλητές δημοτικών Σχολείων.

Μετά το πέρας των αγώνων παρατέθηκε δεξίωση στους αθλητές, τους κριτές, τους επισήμους και την αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λέσχη της Πολεμικής Αεροπορίας στην Σητεία.

Για μια ακόμη φορά η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος , της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. έπαιξαν σημαντικό ρόλο, διαθέτοντας προσωπικό και μέσα στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων.

Εμφανίσεις: 47266
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!