Κισάμου Αμφιλόχιος: ''Δώστε μου το χέρι σας, σας δίνω την καρδιά μου''

IMG 7777a

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και της συμπληρώσεως οκτώ ετών ως Επίσκοπος του τόπου, οι Εθελοντές και τα παιδιά των Νεανικών Συνάξεων της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου «Η Συντροφιά της Χαράς» έλαβαν την πρωτοβουλία διοργάνωσης βραδιάς «ευχών και ευχαριστιών», όπως την ονόμασαν, η οποία πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της ημέρας της εορτής του Αγίου Αμφιλοχίου, Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση φωτογραφικών στιγμιότυπων από την επτάχρονη λειτουργία της «Συντροφιάς της Χαράς», (εκδηλώσεις, δράσεις, κ.α.), έκφραση ευχαριστιών από τα παιδιά προς τον Επίσκοπο τους, που με τον δικό τους μοναδικό και μαγικό τρόπο γνωρίζουν να εκφράζονται, ως επίσης και μουσικό πρόγραμμα οργανωμένο από την Έντεχνη Χορωδία του Ωδείου της Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του υπεύθυνου χοράρχη κ. Γεωργίου Δημόπουλου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος συμμεριζόμενος  τις δυσκολίες των ανθρώπων του τόπου και της ευρύτερης περιοχής δεν εόρτασε επίσημα την εορτή του, ιδιαίτερα συγκινημένος από την έκπληξη αυτή, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα παιδιά της «Συντροφιάς της Χαράς» ως επίσης και τους εθελοντές και εθελόντριες (εκπαιδευτικούς, κ.α.) που στηρίζουν αυτή την δράση της Μητροπόλεως.

Με λόγους, επίσης, ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας αναφέρθηκε προς όλους εκείνους «και είναι πολλοί», όπως σημείωσε, που στηρίζουν τις προσπάθειες και τις δράσεις της Μητροπόλεως.

«Εάν κάτι καλό γίνεται στην Μητρόπολη μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, είναι έργο Θεού, έργο της αγάπης και πρόνοιας του Θεού Πατέρα που μας αγαπά αδιάκριτα και ξεχωριστά. Είναι έργο δικό σας, συνέχισε, καθώς η αρχοντιά της ψυχής σας και το μεγαλείο της καρδιάς σας γίνονται συνεργοί στο έργο της αγάπης του Θεού. Μόνος του ένας Επίσκοπος είναι φανερό ότι δεν μπορεί, όσο διάθεση και πρόθεση να έχει, να υλοποιήσει δράσεις και πρωτοβουλίες. Χρειάζεται να έχει συνοδοιπόρους, ανθρώπους που να μοιράζονται το όραμα και να το κάνουν πράξη. Δόξα τω Θεώ που έστειλε και στέλνει όλους εσάς να μοιράζεστε τις αγωνίες, τις σκέψεις και τις προσευχές του Επισκόπου σας», ανέφερε, ζητώντας τις προσευχές του κόσμου που είχε κατακλύσει την αίθουσα, ως και την συγνώμη τους για τις όποιες πιθανές δυσκολίες που οφείλονται στον ίδιο, καλώντας τους να συνεχίσουν την συνοδοιπορία έως την Βασιλεία του Θεού.

«Δώστε μου το χέρι σας, σας δίνω την καρδιά μου», κατέληξε.

IMG 7746a

Εμφανίσεις: 52917
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!