Η εορτή του Αποστόλου Ματθαίου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

mathaios

Με τέτοια λόγια συμβουλευτικά ερμηνεύοντας το νόημα του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χανίων νουθέτησε τους μαθητές της Εκκλησιαστικής μας Σχολής που βρίσκεται στον πευκόφυτο λόφο του Αγίου Ματθαίου ανήμερα της εορτής του Αγίου.

''...στα λόγια της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, υπάρχει ένα μυστήριο ένα θαύμα, ιδιαίτερα στην αποστολή τόσων ιερέων όσο και στην προετοιμασία των μελλοντικών ιερέων που εσείς ως ιεροσπουδαστές προετοιμάζεσθε να αποσταλείτε διά του Επισκόπου σας να εργαστείτε στον αμπελώνα του Κυρίου μας....

...Αγαπητά μας παιδιά αν επιθυμείτε να γίνετε αληθινοί ιεροσπουδαστές οφείλετε να βιώσετε και εσείς το μυστήριο της εκλογής δια του οποίου ο Θεός οδήγησε τα βήματα σας  σε αυτόν τον ευλογημένο χώρο, να κατανοήσετε την ευεργεσία του Θεού  που από άσημους θέλησε να σας χρησιμοποιήσει ως σκεύη εκλογής Του για να μεταδώσετε την χάρη του Θεού όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου όπου δια του Επισκόπου σας θα λάβετε την χάρην της Ιεροσύνης, την δική σας προσωπική Πεντηκοστή προσφέροντας τη ζωή σας στην υπηρεσία της Εκκλησίας ως οι Απόστολοι...''

Πλήθος κόσμου και σπουδαστών κατέκλυσε την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα της κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Ματθαίου.

Στον Εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος συμπροσευχουμένων του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουρουντί και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου, αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Σχολής, ο οποίος στο τέλος του εσπερινού απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί κάτω στην Ρουάντα και στο Μπουρουντί υπάρχει το καντήλι αναμμένο και η φλόγα του μένει άσβεστη επειδή όλος ο κόσμος βάζει λάδι σε εκείνο το καντήλι. Και το λάδι είναι οι προσευχές που κάνουμε όλοι για εκείνους τους ανθρώπους.

Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.Ειρηναίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουρουντί και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου και του οικείου και Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού.

Στον Ιερό Ναό παρευρέθηκαν  ο Βουλευτής Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης, καθώς και εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ματθαίου στον περίβολο χώρο της Εκκλησιαστικής Σχολής περνώντας με συνθήκες έντονης βροχής έξω από τα διδακτήρια και την Εκκλησιαστική Εστία, και ολοκληρώνοντας την περιφορά με επιμνημόσυνη δέηση στον μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κυρού Νικηφόρου Συντζανάκη.

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Εμφανίσεις: 73440
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!