Αποσπερίδα αγάπης στην Ι.Μ. Κυδωνίας

apospe

Για ακόμη μία φορά στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και στο κοινωνικό έργο αλληλεγγύης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο που έχει αναλάβει, βρέθηκαν οι περισσότεροι συμπολίτες μας, σε μία συγκινητική και ανεπανάληπτη βραδυά Αγάπης για το Κεντρικό Συσσίτιο της Μητροπόλεως που καθημερινά διανέμει περίπου 700 μερίδες σε αναγκεμένους αδελφούς, φτάνοντας μαζί με τις Ενορίες της πόλεως μας τον ανησυχητικό αριθμό των 1300 μερίδων.

Μεγαλειώδης και συγκινητική η προσέλευση του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το κέντρο Κανάρια, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Μητρόπολη μας με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, την διοργάνωση και τον καθημερινό αγώνα  του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη μαζί με συνεργάτες τις Μητροπόλεως, αλλά και την υποστήριξη όλου του κόσμου που ανώνυμα και επώνυμα καταθέτουν καθημερινά το περίσσευμα της αγάπης τους στα ταμεία Αγάπης και Προσφοράς.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Κρητικός καλλιτέχνης Γιώργος Μαγγελάκης με το συγκρότημα του και ο χορευτικός παραδοσιακός  σύλλογος με τις ανεπανάληπτες φιγούρες  και θέαμα  ''οι Βιγλάτορες'' προσφέροντας μία ευχάριστη βραδυά. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε με λόγια κατάμεστα αγάπη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχαριστώντας   τον στενό του συνεργάτη στη όλη προσπάθεια Πρωτοσύγκελλο Δαμασκηνό, που καθημερινά εργάζεται με πίστη και αφοσίωση  στο έργο της Μητροπόλεως, αποκτώντας , όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, την αγάπη των ανθρώπων από τη μία  αλλά και τον φθόνο  από ανθρώπους φωτοσβέστες σηκώνοντας άξια τον σταυρό της Πρωτοσυγκελλίας του.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε την κ. Στέλλα Περάκη υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Μητροπόλεως μας και την κ. Εύα Ροζάκη που εργάστηκαν νυχθημερόν για την συγκέντρωση δώρων και για την όλη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης μαζί με συνεργάτες της Μητροπόλεως μας αλλά και εθελοντές που καθημερινά προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό για το κοινό καλό.

''...Δεν είναι δικό μας έργο, αλλά δικό σας ,τόνισε στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, αναφέροντας, ότι εμείς απλά συντονίζουμε το έργο που όλοι εσείς στηρίζετε''.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωτοσύγκελλος Δαμασκηνός Λιονάκης περιγράφοντας τον καθημερινό αγώνα και αγωνία της Μητροπόλεως προκειμένου να βοηθηθούν οι εκατοντάδες αναγκεμένοι αδελφοί που καθημερινά κτυπάνε την πόρτα των γραφείων της Μητροπόλεως αναζητώντας την ελπίδα.

Με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ένα συμβολικό δώρο και πολλές ευλογίες  ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε έναν έναν τους εθελοντές και εθελόντριες των Συσσιτίων και της εσωτερικής ιεραποστολής που αγόγγυστα προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χορό και τραγούδι και όλα τα έσοδα προσφέρθηκαν στις ανάγκες του Κεντρικού Συσσιτίου.

apospe1

apospe3

apospe2

Εμφανίσεις: 54833
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!