Το Ηράκλειο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Μηνά (ΦΩΤΟ)

IMG 6885

Φωτογραφίες: Μανώλης Μπορμπουδάκης | Romfea.gr

Με κατάνυξη αλλά και λαμπρότητα το Ηράκλειο τίμησε σήμερα τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη του Αγίου Μηνά.

Το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά έγινε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σητείας Ευγένιος, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, Κυδωνίας Δαμασκηνός, Πέτρας Νεκτάριος, Κισάμου Αμφιλόχιος και Ρεθύμνης Ευγένιος.

Στη Θεία λειτουργία παρέστησαν οι τοπικές αρχές, και χιλιάδες πιστοί που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αλλά και τους γύρω από αυτόν χώρους ενώ το σύμβολο της Πίστεως διάβασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Να αναφερθεί ότι στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο προηγούμενος της Ιερας Μονής Ιβήρων, π. Βασίλειος Γοντικάκης ο οποίος και κύρηξε τον Θείο Λόγο.

Ο π. Βασίλειος Γοντικάκης μιλώντας στο εκκλησίασμα για τον Άγιο Μηνά, τον χαρακτήρισε ως τον μεγάλο προστάτη του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα.

Τον συνέδεσε με την ανδρεία και την παλικαριά τονίζοντας ότι εγκατέλειψε τη «στρατεία την κοσμική» όπως αναφέρει και το τροπάριό του για να οδηγηθεί στην Βασιλεία των Ουρανών κάνοντας και εμάς κληρονόμους.

Ακόμη, έκανε μια σειρά παραλληλισμών με μια μεγάλη αγιορείτικη ηγουμενική μορφή του 20ου αιώνα, τον γέροντα πατέρα Γαβριήλ Διονυσιάτη με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την εις Κύριον εκδημία του.

Επίσης, ο π. Βασίλειος Γοντικάκης αφού ανέφερε ότι ο κόσμος είναι μια γειτονιά, τόνισε ότι η σημερινή πάνδημη σύναξη δίνει κουράγιο προς όλους, επισημαίνοντας ότι οι δυσκολίες μας χαλυβδώνουν και ζήτησε από όλους να γίνουμε κοινωνοί της Εκκλησίας των Αγίων.

Μετά το τέλος της λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτανεία του ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

IMG 6434

IMG 6438

IMG 6439

IMG 6486

IMG 6518

IMG 6534

IMG 6561

IMG 6573

IMG 6592

IMG 6881

IMG 6940

IMG 6960

IMG 6961

IMG 6967

IMG 6977

IMG 6993

IMG 7036

Εμφανίσεις: 154306
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!