Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

xan1

Με ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στον πρώτο πανελλαδικά Ιερό Ναό αφιερωμένο στην μνήμη του, στην περιοχή Παχιανά Χανίων, όπου βρίσκονται και τα Ιδρύματα του Αγίου Νεκταρίου, έμπνευση και στοργική ασπίδα της μακαριστής Γεροντίσσης Αμφιλοχίας Κουφάκη.

Χιλιάδες  κόσμου από την παραμονή της εορτής συνέρρεε στον Ιερό Ναό να προσκυνήσει την εικόνα του Θαυματουργού Αγίου Προστάτου, αλλά και για να υποδεχτεί την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου, που λάμπρυνε ιδιαίτερα τις εορταστικές εκδηλώσεις και που ήρθε με την συνοδεία του καλοσυνάτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου  και της αξιαγάπητης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μικροκάστρου, Θεολογίας Μοναχής με τη συνοδεία αδελφών της Μονής.

Η θαυματουργική εικόνα έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου  με συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας, κρατώντας την στα χέρια τους άντρες με παροδοσιακές κρητικές στολές.

Εκεί χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συμπροσευχουμένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, πλήθους ιερέων της Μητροπόλεως, της Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Μικροκάστρου Θεολογίας Μοναχής με την αδελφότητα και της Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένης Μοναχής με αδελφές της Μονής, εψάλει δοξολογία για την υποδοχή της εικόνος, την οποία δαφνοέραναν οι προσκυνητές.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε ότι είναι  ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να έχουμε στην Μητρόπολη την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης, πραγματική ένεση πνευματικότητας στις δύσκολες ημέρες που ζούμε ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μικροκάστρου Θεολογία Μοναχή, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη που οργάνωσε την όλη υποδοχή, ο οπόίος έιχε στενούς ανεξίτηλους δεσμούς με την Ιερά Μονή Μικροκάστρου από τα φοιτητικά του χρόνια, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη καθώς και όλους τους Ιερείς και τους  συνεργάτες της Μητροπόλεως.

Μετά την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ακολούθησε αντιφώνηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης καθώς και από την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μικροκάστρου.

Κατόπιν ακολούθησε μέγας πανυγηρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιατίστης και στην συνέχεια νυχτερινή Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου και με την παρουσία στο ιερό αναλόγιο της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Μικροκάστρου χαρίζοντας στην κατανυκτική ατμόσφαιρα τις μελωδικές αγγελικές φωνές τους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό συλλέιτουργο ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου και του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού.

Την λαμπρή εορτή έκλεισε η περιφορά της εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης σε δρόμους της πόλης μας ακολουθώντας πλήθος του Χριστεπώνυμου πληρώματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

Image
Εορτή Αγίου Νεκταρίου - Χανιά 2013
Εμφανίσεις: 100167
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!