Επίσκεψη του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Εσθονίας στην Κρήτη (ΦΩΤΟ)

DSCF0152

Στην Κρήτη ευρίσκεται ήδη από την 1η Νοεμβρίου ο Προκαθήμενος της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ.κ. Στέφανος, ο οποίος και θα παραμείνει στη μεγαλόνησο μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί, οπότε και θα επιστρέψει στην Έδρα του.

Ο Σεβ. κ.κ. Στέφανος μέσα στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Κρήτη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, ενώ επισκέφθηκε τις ιστορικές Ιερές Μονές Παληανής και Σαββαθιανών.

Εχθές το απόγευμα χοροστάτησε στον εσπερινό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, στο τέλος του οποίου, κατά την παράδοση της Μονής, οι Πατέρες έψαλαν τα Εγκώμια του Αγίου Γεωργίου ενώπιον των Ιερών του Λειψάνων.

Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε εκ μέρους της Αδελφότητας ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μακάριος Γρινιεζάκης, ο οποίος καλωσόρισε τον Προκαθήμενο της Εσθονικής Εκκλησίας στην μεγαλύτερη Μονή της Εκκλησίας Κρήτης και παρουσίασε στους πιστούς, μεταξύ άλλων, το έργο του και την προσφορά του στην μακρινή χώρα της Βαλτικής.

Ο Σεβ. κ.κ. Στέφανος ευχαρίστησε τον ομιλητή και την αδελφότητα για την υποδοχή και φιλοξενία και αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Γεωργίου και στην αναβίωση της Εκκλησίας του, η οποία προχωρεί, οργανώνεται και αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Σήμερα το πρωί ο Σεβ. κ.κ. Στέφανος συλλειτούργησε με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο στην πανηγυρίζουσα Μονή του Επανωσήφη και κήρυξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, ενώ ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Ηγούμενο και την αδελφότητα για την φιλοξενία τους καθώς και τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Ο οικείος ποιμενάρχης από την πλευρά του καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Εσθονικής Εκκλησίας στην Κρήτη και ευχήθηκε την δύναμη του Θεού στη ζωή και το δύσκολο έργο του. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας του Αγίου παρατέθηκε εόρτιος Τράπεζα προς τιμήν του Σεβ. αγίου Ταλλίνης στην οποία παρεκάθισαν ο Σεβ. άγιος Κρήτης, οι πατέρες της Αδελφότητας, Άρχοντες του τόπου και πολλοί πιστοί.

Στο τέλος της πανηγυρικής Τράπεζας ομίλησε ο πανοσιολ. Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά και την πορεία της Μονής τα παλαιότερα και νεώτερα χρόνια.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον υψηλό επισκέπτη για την αγάπη του προς την Μονή και γενικότερα για τον εγνωσμένο σεβασμό του προς τους μοναχούς και τις μοναστικές αδελφότητες.

DSCF0011

DSCF0066

DSCF0069

DSCF0076

DSCF0093

 DSCF0166

PB020010

PB020030-2

PB020033

PB030064

PB030075

PB030095

PB030097

Εμφανίσεις: 51548
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!