Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κισάμου

IMG 7545a

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του Μητροπολιτικού Ναού π. Ιωάννου Κουτσαυτάκη.

Ο νέος πρεσβύτερος, γόνος λευιτικής οικογενείας, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μέγα της Ιερωσύνης υπούργημα και ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη του ως και τα πρόσωπα εκείνα που συνήργησαν στην πορεία του προς την Ιερωσύνη.

Ο Οικείος Επίσκοπος στον συμβουλευτικό του λόγο προς τον νεοχειροτονηθέντα, ομίλησε περί των χριστιανικών αρετών που χρειάζεται να κοσμούν την Ιερατική του διακονία, με ιδιαίτερη αναφορά στην ταπεινοφροσύνη, την υπακοή και την ευλάβεια της ψυχής.

«Δεν μπορεί κανείς να καθοδηγήσει άλλους, εάν ο ίδιος δεν έχει χειραγωγηθεί από την Χάρη του Θεού και δεν μπορεί να είναι διδάσκαλος των άλλων εάν ο ίδιος δεν έχει μαθητεύσει στα μυστήρια της Βασιλείας του Θεού», σημείωσε και κατέληξε: «Η διακονία σου να διακρίνεται για το ηρωικό, αδούλωτο και σθεναρό της φρόνημα.

Μην συμβιβαστείς, μην υποταχθείς, μην ενδώσεις στα σχήματα και τις επιθυμίες του κόσμου ετούτου ο οποίος θέλει τον Κλήρο και την Εκκλησία ουραγούς και όχι οδηγούς».

Ιερείς από την Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ως και από άλλες Μητροπόλεις της Κρήτης, πλήθος οικείων και φίλοι του νέου πρεσβυτέρου μετείχαν στην χαρά αυτή της τοπικής Εκκλησίας, προσευχήθηκαν  και αναφώνησαν το Άξιος!

IMG 7551a

IMG 7533a

IMG 7530a

Εμφανίσεις: 65858
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!