Πανήγυρις των Αγίων τεσσάρων Ρεθύμνιων Νεομαρτύρων (ΦΩΤΟ)

03 litaneia 4

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η πόλη της Ρεθύμνης πανηγύρισαν και εφέτος την ιερά μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Ρεθυμνίων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, στο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό τους, που βρίσκεται στο χώρο της μαρτυρικής και ηρωϊκής θυσίας τους, στον οποίο και φυλάσσονται ως πολύτιμο θησαύρισμα της Τοπικής μας Εκκλησίας οι Τίμιες Κάρες τους.

Το εσπέρας της Κυριακής 27ης Οκτωβρίου 2013 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο στους φιλομάρτυρες προσκυνητές.

Το πρωΐ της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου 2013, κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, κατά την οποία, με την ευλογία του Επισκόπου μας, μίλησε κατάλληλα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές.

Το εσπέρας της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν ο μεθέορτος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου, και η Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στην οποία συμμετείχαν και οι Σεβ. Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ενώ εκ προσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου παρέστη ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος. Στην Λιτάνευση έλαβαν μέρος οι Αρχές του τόπου μας, τιμητικό Άγημα του 547 Α.Τ. Πεζικού, η Μπάντα του Δήμου Ρεθύμνης, οι Εθελόντριες και οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Λύκειο των Ελληνίδων, ο Όμιλος Βρακοφόρων και οι δύο Σύλλογοι Μικρασιατών του Ρεθύμνου.

Μετά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό των Αγίων, ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν, και ιδιαίτερα τους δύο Ιεράρχες της δυτικής Κρήτης, οι οποίοι κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους την Εορτή των Αγίων μας.

Τέλος, ο Επίσκοπός μας απηύθυνε στους πιστούς λόγους επιστηρικτικούς, αναφερόμενος στον ηρωϊσμό, την ευψυχία, την γενναιοφροσύνη και την αυτοθυσία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, οι οποίοι πριν από 189 έτη έσμιξαν το ιερό αίμα τους με την αγιοτόκο και ηρωοτόκο γη του Ρεθύμνου και πότισαν το αειθαλές δένδρο της Πίστεως και της Ελευθερίας.

01 esperinos 3

01 esperinos 4

02 theia.leitourgia 1

02 theia.leitourgia 4

02 theia.leitourgia 6

02 theia.leitourgia 7

02 theia.leitourgia 10

02 theia.leitourgia 12

02 theia.leitourgia 14

03 litaneia 3

03 litaneia 7

03 litaneia 15

Εμφανίσεις: 50342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!