Κισάμου: ''Η νέα τάξη επιχειρεί να στραγγαλίσει την εθνική μας κυριαρχία''

kisamou

Το εσπέρας της 27ης Οκτωβρίου η  Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου διοργάνωσε, στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολυκέντρου της, επετειακή εκδήλωση για την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία από τον Δ/ντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Ηλία Ποντικάκη, Ύμνους και επίκαιρα Τραγούδια από την Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Ωδείου της Μητροπόλεως.

Ο ομιλητής στην ιστορικά τεκμηριωμένη αναφορά του ερμήνευσε τα γεγονότα της εποχής και έκλεισε με επίκαιρα μηνύματα της επετείου.

«Η ελπίδα, σημείωσε, πάντα υπάρχει και μας κρατά στην ζωή. Η νίκη δεν ανήκει στο πλήθος, ανήκει σ΄ αυτούς που έχουν θάρρος, ηρωισμό και ανδρεία».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον σύντομο χαιρετισμό του και αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή ως και όλους τους παρόντες, ανέφερε: «… σήμερα λοιπόν έχομε χρέος ιερό να ορθώσομε και πάλι το ανάστημα μας, να κηρύξομε ένα νέο πνευματικό Μαραθώνιο, να πούμε όχι ηχηρό και ισχυρό στις όποιες προσπάθειες υποδούλωσης και υποτέλειας της αξιοπρέπειας μας. Να πούμε όχι σε ιδεοληψίες και φανατισμούς, όχι σε κάθε είδους ρατσιστική αλαζονεία. Να πούμε όμως όχι και στην νέα τάξη πραγμάτων που επιχειρεί να στραγγαλίσει την εθνική μας κυριαρχία και να καταπατήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια στον βωμό των οικονομικών μεγεθών, όχι στην εθνική μειονεξία και ηττοπάθεια», κατέληξε.

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων μετείχαν στην εκδήλωση. 

Εμφανίσεις: 45677
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!