Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στην Ι.Μ. Επανωσήφη

epanasofisi

Την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, την μεγαλύτερη ανδρική Μονή της Εκκλησίας Κρήτης, επισκέφθηκε εχθές ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβ. κ. Γρηγόριος ευρίσκεται ήδη στην Κρήτη από την περασμένη Πέμπτη με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία στα Χανιά για τον μακαριστό Πατριάρχη κυρό Αθηναγόρα, στην οποία εκπροσώπησε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Τον υψηλό επισκέπτη υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μονής η πολυπληθής αδελφότητα και ικανός αριθμός πιστών από την ευρύτερη περιοχή, με προεξάρχοντα τον Ηγούμενο, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Βογιατζόγλου.

Αμέσως εψάλη Δοξολογία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, στην οποία έψαλλε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου με χοράρχη τον Καθηγητή κ. Μιχαήλ Στρουμπάκη.

Στο τέλος της Δοξολογίας τον τιμώμενο Ιεράρχη της Μεγάλης Βρεταννίας προσεφώνησε εκ μέρους της αδελφότητας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μακάριος Γρινιεζάκης, ο οποίος καλωσορίζοντας τον υψηλό επισκέπτη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορία και την προσφορά της Ιεράς Μονής, ενώ παρουσίασε στην αδελφότητα και στους παρευρισκομένους πιστούς το έργο και την προσωπικότητα του πολιού Ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου.

Ακολούθως αντιφώνησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο, τον π. Μακάριο και την αδελφότητα για την θερμή υποδοχή, ευχήθηκε για την πρόοδο της ιστορικής Μονής και αναφέρθηκε στην εγνωσμένη προσφορά της στην παιδεία, στην ελευθερία του Γένους και στην Εκκλησία ανά τους αιώνες.

Ο οικείος ποιμενάρχης, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, λαμβάνων το λόγο στο τέλος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο για την υποδοχή, τον π. Μακάριο για την εμπεριστατωμένη προσφώνηση και τον Σεβ. άγιο Θυατείρων κ. Γρηγόριο για την ευλογητή παρουσία του στο νησί της Κρήτης. 

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής και κατόπιν επίσημη τράπεζα προς τιμήν του υψηλού επισκέπτη.

epanosi

epanosi1

epanosi2

epanosi3

epanosi4

Εμφανίσεις: 73523
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!