Αγιασμός δράσεων Πολύκεντρου Ι.Μ. Κισάμου

IMG 7365a

Το εσπέρας της 19ης Οκτωβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, στην Κίσαμο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος τέλεσε  τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας χρονιάς των δράσεων του Πολύκεντρου, συμπροσευχομένων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και του Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο οικείος Επίσκοπος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιεπισκόπους Θυατείρων κ. Γρηγόριο και Κρήτης κ. Ειρηναίο, αναφέρθηκε στις δράσεις του Πολύκεντρου. «Κοινωνικά Φροντιστήρια, Σχολές: Γονέων, Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αγιογραφίας, το Ωδείο της Μητροπόλεως, με δέκα Σχολές – Τμήματα που λειτουργεί, Νεανικές Συνάξεις, η Συντροφιά της Χαράς, Διαδικτυακή Τηλεόραση, Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους, Φωτογραφική Ομάδα, καφετέρια, ως και άλλες δραστηριότητες, σημείωσε ο Σεβ. Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, φιλοξενούνται στους άνετους, ειδικά διαμορφωμένους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους των 2.300 τ.μ. του Πολύκεντρου, αγκαλιάζοντας τα νιάτα του τόπου, τα όνειρα και τα οράματα τους.

Περισσότεροι από πενήντα εκπαιδευτικοί, μουσικοί, αγιογράφοι, θεατρολόγοι, κ.α. προσφέρουν εθελοντικά σε καθημερινή βάση, τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και την αγάπη τους στους τετρακόσιους και πλέον παιδιά και ενήλικες που, σε εβδομαδιαία βάση, δραστηριοποιούνται στους χώρους του Πολύκεντρου».

Και κατέληξε: «Σε μια εποχή που όχι μόνον το ψυχολογικό περιβάλλον των ημερών μας, αλλά και το μέλλον φαντάζει σκοτεινό και απαισιόδοξο μπροστά στο φάσμα της πολύμορφης και ποικιλώνυμης κρίσης των καιρών μας, η ταπεινή μας Μητρόπολη προσπαθεί και μέσα από τον χώρο αυτό να διαλύσει το σκοτάδι της απόγνωσης και της απαισιοδοξίας, να μαρτυρήσει, φως, ελπίδα, χαρά, ζωή και Ανάσταση, να διαλαλήσει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, απευθυνόμενη κυρίως στην νέα γενιά».

Ακολούθησε χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του αυτή, μνημονεύοντας επίσης και  την τετραετή διακονία του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου στο Κάρδιφ της Ουαλίας, ως Ιερατικώς Προϊσάμενος της ιστορικής αυτής Ελληνοθρόδοξης Κοινότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος αναφέρθηκε στα χρόνια της διακονίας του ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, δίπλα στον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη κυρό Ειρηναίο.

IMG 7390a

Εμφανίσεις: 45035
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!