Κυδωνίας Δαμασκηνός: ''Τους αξίζει η τιμή''

lionakis

"Τους αξίζει αυτή η τιμή" - μεταφέροντας αυτά τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού (ο οποίος απουσιάζει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για εργασίες της Συνόδου), ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, απένειμε τις ευαρέσκειες της Μητροπόλεως προς τρεις σύγχρονες ευεργέτιδες του Ιερού Ναού της Παναγίας Γοργοεπηκόου Χανίων και του ανεγερθέντος γηροκομείου δίπλα στο Ναό που βρίσκεται σε οικόπεδο της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής.

Στην κ. Αργυρώ Ροκάκη απένειμε η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, Θεοξένη Μοναχή, την πρώτη ευαρέσκεια που λόγω ασθενείας της, την παρέλαβε ο ανηψιός της κ. Παναγιώτης Λιονάκης.

Από τα χέρια της κ. Νάνσυ Αγγελάκη, η κ. Αρτεμησία Βασιλάκη παρέλαβε την δεύτερη ευαρέσκεια της Μητροπόλεως μας, ενώ την τρίτη ευαρέσκεια απένειμε ο Πρωτ. Κων/νος Θωμαδάκης στην κ. Ασπασία Λιναριτάκη.

Τρεις σύγχρονες "Αγίες" της εποχής μας χαρακτήρισε της γυναίκες αυτές ο π. Δαμασκηνός, που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν με την δύναμη της ψυχής τους τόσο στην Εκκλησία όσο και στον συνάνθρωπο με την δημιουργία προσεχώς του νέου γηροκομείου που θα αγκαλιάσει πολλούς συμπολίτες μας.

Νωρίτερα εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την παραμονή της Παναγίας της Γοργοεπηκόου στον φερώνυμο Ιερό Ναό προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας, συμπροσευχουμένων πολλών ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθους κόσμου.

Στο λόγο του ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στη εορτή της Παναγίας που όπως είπε χαρακτηριστικά σήμερα εορτάζει η Μάνα μας η Παναγία που είναι το πιο χιλιοειπομένο όνομα. Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση Εκείνη φωνάζουμε. Σήμερα εορτάζουμε όλοι εμείς, εμείς που βιαζόμαστε να έρθει η Μάνα μας η Γοργοεπήκοος και να μας αρπάξει το χέρι μας. Είναι φυσικό να απογοητευόμαστε, να στεναχωριόμαστε τόνισε ο Πρωτοσύγκελλος, όμως σε αυτή την ανάγκη πρέπει να βάλουμε την Μάνα μας την Παναγία να τρέξει για μας, πρέπει να ενθρονίσουμε το πρόσωπο της μέσα στην καρδιά μας, ωστε να πάρουμε χάρη από την χάρη της, δύναμη από την δύναμη της, παρηγοριά από την παρηγοριά της, ελπίδα από την ελπίδα της. Είναι μεγάλη ευλογία που στην Μητρόπολη έχουμε τον Ιερό Ναό αυτό που φιλοξενεί την εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου.

lionakis1

lionakis2

lionakis3

lionakis4

lionakis5

lionakis6

lionakis7

lionakis-girokomeio

Εμφανίσεις: 60326
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!