Πρώτος εορτασμός της μνήμης του Προφήτου Ιωνά

agiosionas

Στον μοναδικό ανά την Ελλάδα Ιερό Ναό, αφιερωμένο εις την μνήμη του προφήτου Ιωνά, ο οποίος ευρίσκεται εις την Ανώσκελη Κισάμου, της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, εορτάστηκε (για πρώτη φορά) η μνήμη του, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, προσκεκλημένος του οικείου Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευσης της Εικόνος πέριξ του Ναού. 

Ο οικείος Επίσκοπος κ. Αμφιλόχιος αφού χαιρέτισε και καλωσόρισε τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, αναφέρθηκε, εν συντομία, στο πρόσωπο και την μορφή του εορταζόμενου προφήτου Ιωνά.

«Ο μεγάλος αυτός προφήτης, σημείωσε, εν ελευθερία κινούμενος αποφάσισε να μην υπακούσει στο θέλημα του Θεού όταν τον κάλεσε να κηρύξει στην πόλη της Νινευή το κήρυγμα της μετάνοιας και πορεύτηκε προς άλλη πόλη. Ο Θεός όμως θέλησε, δια του κήτους, να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον Ιωνά υπακοής στο θέλημα Του. Το δοσμένο από τον Θεό ανεκτίμητο δώρο της ελευθερίας του ανθρώπου, που εκφράζεται δια του αυτεξουσίου του, είναι τελικά υπόθεσης ζωής αιωνίου. Το ζητούμενο είναι πως διαχειρίζεται ο άνθρωπος την ελευθερία του αυτή», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, δίδοντας τον λόγο στον προσκεκλημένο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό.

Ο Σεβ. κ. Δαμασκηνός αφού ευχαρίστησε δια την ευγενική πρόσκληση σημείωσε: «Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε έχομε ανάγκη από τους προφήτες, όπως τον σημερινά εορταζόμενο, να μας δείχνουν τον δρόμο που οφείλομε να ακολουθήσομε για να μπορούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες των καιρών».

Αναφέρθηκε επίσης στην τριήμερο παραμονή του προφήτη Ιωνά στην κοιλία του κήτους, προτύπωση (όπως είπε) της τριημέρου ταφής και Αναστάσεως του Κυρίου μας και ευχήθηκε καλή δύναμη στις δυσκολίες των καιρών.

Ο Ιερός αυτός Ναός είναι εξ΄ ολοκλήρου αφιέρωμα της ευλαβούς οικογένειας Δημητρίου και Μαρίας Στεφανουδάκη, εκ της Ανώσκελης Κισάμου, εις εκπλήρωση τάματος, την οποία (οικογένεια) ιδιαίτερα χαιρέτισαν και ευχαρίστησαν τόσο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, όσο και ο οικείος Επίσκοπος κ. Αμφιλόχιος.

agiosionas1

agiosionas3

agiosionas4

Εμφανίσεις: 78056
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!